Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Finalisten Ingenieursprijs bekend

Bouwen met Staal-bestuurslid Sander den Blanken is één van de drie finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs.

« terug naar Nieuws

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2018 zijn deze week bekend gemaakt. Ir.ing. Sander den Blanken RO, in het dagelijks leven directeur bij Arup, zal het opnemen tegen dr.ir. Jan Klok, Principal Technologist bij Paqell alsmede Scientific Project Manager bij Wetsus en dr.eng. Nima Tolou, Assistant Professor bij de vakgroep Precision and Microsystems Engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous en Kinergizer.


Vanaf maandag 19 februari staan de profielen van de finalisten online op www.kivi.nl/dagvandeingenieur en start de publieksstemming. Tot en met zondag 18 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten. Vervolgens wordt aan de hand van zowel de bevindingen van de vakjury als de publieksstemming de uitslag bepaald.

Tijdens de Dag van de Ingenieur, op 21 maart aan de Rijksuniversiteit Groningen, wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast de titel Ingenieur van het Jaar wordt dit jaar tijdens de Dag van de Ingenieur ook een prijs voor Aanstormend Talent uitgereikt. Deze prijs gaat naar ing. Korné Walhout, Algemeen Directeur bij het Zeeuwse Ingenieursbureau Walhout Civil. De Dag en verkiezing van de Ingenieur van het Jaar wordt georganiseerd door KIVI, om belang en de impact van het werk van ingenieurs voor de samenleving zichtbaar maken.