Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Gevierd

Infosteel, de Belgisch/Luxemburgse evenknie van Bouwen met Staal, heeft de laureaten (winnaars) van de Staalbouwwedstrijd 2020 bekend gemaakt. Vier projecten hebben prijs.

« terug naar Nieuws

Afgelopen maandag (22 februari) heeft Infosteel de winnaars van de Staalbouwwedstijd 2020 aan de openbaarheid prijsgegeven. Bij deze (21ste) editie van de jaarlijkse prijs zat een feestelijke huldiging in een volle zaal er vanwege aanhoudend corona vanzelfsprekend niet in. Daarom ging Infosteel’s Bruno Dursin, uitgerust met mondkapje en trofeeën, bij de betrokken projectpartners langs om het goede nieuws persoonlijk over te brengen en een (blije) reactie op te tekenen. Een reportage van deze rondgang, afgewisseld met beelden van de bekroonde projecten, is te vinden op deze video.


De vier winnaars (o.v.v. architectenbureau, constructief adviesbureau, staalconstructiebedrijf en fotograaf):

Categorie Specifieke elementen in staal:

A giant sculpture (Gijs Van Vaerenbergh, Ney & Partners, Arel, © Matthijs van der Burgt)

Utiliteitsbouw:

HQ Cordeel (Binst Architects,, Ney & Partners, Cordeel zetel Temse, © Tim Fisher)

Industriële gebouwen:

Parking Imec (Stéphane Beel Architects, Sweco Belgium, Cordeel zetel Temse, © Luca Beel)

Residentiële gebouwen:

CART (Max8 architecten, IRS studiebureau, Caels & Partners, © Yannick Milpas)


                                                                

Bedrijfsgebouw Goddeeris in Roeselare kreeg een speciale vermelding (foto links, © Peter Verplancke). De publieksprijs ging naar The Dutch Vault in Houten (foto rechts, © Martijn Kort). Productiegebouw The Dutch Vault is voornamelijk van Belgische makelij, maar de staalconstructies komen van Reijrink Staalconstructie uit het Nederlandse Esbeek.

Verdeeld over de vier categorieën hebben in totaal 66 projecten, opgeleverd tussen juni 2018 en juni 2020, aan de Staalbouwwedstrijd 2020 deelgenomen. Dit jaar stond deelname uitsluitend open voor projecten op Belgische bodem. Projecten op vreemde bodem mochten ook meedoen, onder de voorwaarde dat minimaal één belangrijke projectpartner hoofdkantoor houdt in België. Volgend jaar is 't de beurt aan Luxemburgse staalbouwprojecten.