Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Gold Members: circulair bouwen heeft de toekomst

De Gold Members vormen een collectief van verschillende disciplines uit de (staal)bouw waarmee Bouwen met Staal graag van gedachten wisselt over belangwekkende trends en ontwikkelingen in en voor het bouwen met staal.

« terug naar Nieuws

Hiertoe wordt (minimaal) een keer per jaar een speciale Gold Member bijeenkomst gehouden. De Gold Member bijeenkomst 2017 vond donderdag 18 mei jongstleden plaats bij (Gold Member) IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam, rond het actuele thema ‘Circulair Bouwen’. Een beknopt verslag:

IMd Raadgevende Ingenieurs onderscheidt zich door actief te zijn op het gebied van circulair bouwen. Twee recente circulaire bouwprojecten met staal waarbij IMd een ‘duurzaam-constructieve’ rol heeft vervuld, werden tijdens de Gold Member-bijeenkomst via twee presentaties van Bianca Oostdam en Tom Relker nader toegelicht: Tijdelijke Rechtbank Amsterdam en de renovatie van de winkelgebouwen Hoogstraat in Rotterdam.

Circulaire bouwen: de praktijk in beeld

Als thematisch opwarmertje werden de drie videodocumentaires vertoond die een helder beeld geven van de mogelijkheden en kansen voor circulair bouwen met staal.

In de eerste video houden IMd-directeuren Pim Peters en Rob Stark een inspirerend pleidooi voor hergebruik van bestaande, stalen gebouwen zoals het eigen kantoorgebouw in Rotterdam (een voormalige industriële loods) en voor hergebruik van oude staalconstructiedelen in nieuwe bouwprojecten. De video’s werden in opdracht van de SFN (Staalfederatie Nederland) geproduceerd. In februari en maart van dit jaar zond SBS 6 de video’s uit in het tv-programma ‘Bouwen aan de Toekomst’.

Circulair bouwen: géén hype

Ter afsluiting van het samenzijn hield Rob Stark een digitale enquête, als stimulans voor discussie over zin en onzin van ‘circulaire economie’.

De uitslag:


De middag werd afgesloten met een buffet in het IMd-kantoor.