Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Grondstoffenakkoord getekend

180 Nederlandse organisaties en bedrijven hebben vorige week het Grondstoffenakkoord ondertekend.

« terug naar Nieuws

In het Grondstoffenakkoord zijn afspraken vastgelegd voor de transitie van de huidige lineaire economie naar een geheel circulaire economie in 2050. Slim ontwerp, bewust gebruik, en meer en beter hergebruik zijn daarvan de pijlers.

Het zal nog een hele klus worden: met ‘bewust gebruik’ worden bijvoorbeeld producten bedoeld die langer meegaan; met ‘slim ontwerp’ wordt het gebruik van minder (en niet meer) grondstoffen gepropageerd; en afval als grondstof (meer en beter hergebruik) staat nog redelijk in de kinderschoenen.

Namens het kabinet hebben staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) en minister Kamp (Economische Zaken) hun handtekening gezet. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO), diverse financiële instellingen, de vakbeweging, milieuorganisaties en VNO-NCW en MKB-Nederland hebben het akkoord onderschreven. De bouwsector is vertegenwoordigd door onder meer Archiview, BNA, Bouwend Nederland, Cement & BetonCentrum, Circulaire Metaalketen, NEPROM en Bouwen met Staal.

Ga naar duurzaaminstaal voor meer informatie.