Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Inschrijving BTTV Trofee 2021 geopend

Bouwprojecten in Nederland, België en Luxemburg kunnen weer meedingen naar de BTTV Trofee, de tweejaarlijkse prijs voor projecten waarin thermisch verzinkt staal op een voorbeeldige wijze is toegepast.

« terug naar Nieuws

Tot 21 december a.s. staat de inschrijving open voor projecten die dit jaar of vorig jaar zijn afgerond. De inzendingen worden verdeeld over drie categorieën: functioneel verzinken, esthetisch verzinken en duplex.

De categorie Duplex is bestemd voor projecten waarin het verzinken is gecombineerd met coaten (natlak of poeder). Tot Functioneel verzinken behoren inzendingen waarbij aan de thermische zinklaag vrijwel uitsluitend functionele eisen zijn gesteld. Esthetisch verzinken gaat een stapje verder. Naast functionele eisen zijn hebben bij de projecten in deze categorie ook esthetische en contextuele verwachtingen meegespeeld.

Naast de drie categorie-prijzen kan de jury aan één van de deelnemende projecten de categorie-overstijgende ‘Circulair Bouwen’-prijs toekennen.

  • Het deelnamereglement, toelichting op de categorieën en de mogelijkheid om projecten aan te melden vindt u op de website van Zinkinfo Benelux.
  • Foto: een van de winnaars van de BTTV-prijs in 2019: Stationsplein Oost, Utrecht (Ector Hoogstad Architecten, © Petra Appelhof).