Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Juryprijs voor Green House

Het circulaire paviljoen The Green House in Utrecht is uitgeroepen tot ‘Highly Commended project’ bij de Global Galvanizing Awards 2018.

« terug naar Nieuws

Het door cepezed ontworpen paviljoen in Utrecht krijgt de speciale juryprijs ‘Architecture & circular economy’ uitgereikt op 19 juni tijdens Intergalva 2018 in Berlijn.

De jury woog 36 internationale projecten, die werden ingediend door dertien wereldwijde verenigingen voor de verzink-branche, en wees The Silo in Kopenhagen (ontworpen door COBE Architects) aan als winnaar. Twee projecten kregen de titel ‘Highly Commended project’ toegewezen, waaronder dus The Green House met Pieters Bouwtechniek als constructeur.

De jury viel onder meer voor vermogen van het thermisch verzinkte staal om te kunnen worden gedemonteerd en opnieuw te worden samengesteld zonder de coating te beschadigen. De toewijding aan de principes van circulaire economie en de precieze inzet van de kwaliteiten van staal voor gepland hergebruik of herconfiguratie gooiden hoge ogen bij de driekoppige jury.

Klik hier voor meer informatie.