Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Kersten Europe investeert in aluminium

Nationale Staalprijssponsor en buigspecialist Kersten Europe laat een fabriek bouwen voor de aluminiumtak

« terug naar Nieuws

Hoewel de techniek voor het buigen van staal of aluminium sterke overeenkomsten heeft, zit er in de handling van beide materialen veel verschil. Vanaf september zal het aluminium in Wanssum fysiek gescheiden zijn van het staal. Met een eigen fabriek, eigen machines en gereedschappen en zelfs medewerkers die zich volledig richten op het buigen en bewerken van aluminium.

Het buigen en bewerken van aluminium is één van de kernactiviteiten van Kersten Europe.  'De kunst bij het aluminiumbuigen is om doorsnedevervorming tot een absoluut minimum te beperken zodat profielfuncties behouden blijven', aldus Bram Top, Sales Engineer Aluminium. 'Daarnaast heeft aluminium vaak een esthetische functie waarbij hoge eisen worden gesteld aan de oppervlaktekwaliteit van het materiaal.'

In de nieuw te bouwen productieruimte zullen aluminium profielen worden gebogen, op maat gesneden, CNC bewerkt en verouderd. Met de bouw van de nieuwe fabriek wordt 750 m2 meer oppervlakte gecreëerd. Deze schone, non-ferro productieruimte wordt ingericht met een serie geavanceerde buigmachines, bewerkingsmachines en een oven voor het verouderen van het materiaal van T4 naar T6.

Kersten Europe buigt aluminium profielen met doorsnedes t/m 1.300 mm. Door zowel het buigen als de aanvullende bewerkingen bij één partij onder te brengen wordt de klant ontzorgd en ontstaat een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op.

Kersten Europe in Wanssum is de hoofdvestiging van de Kersten Group. De groep heeft vier productielocaties, waarvan drie in Europa en één in het Midden Oosten.

De nieuwe fabriek zal naar verwachting in september in productie gaan. Om in de tussentijd een impressie op te doen is er een video gemaakt. Meer informatie over de mogelijkheden is te vinden op de nieuwe website www.alubending.com.

Bron en beeld: Kersten Europe.