Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Lassen, lassen, lassen

Ook dit jaar organiseert het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) weer laswedstrijden voor vmbo-studenten. De editie 2019 van het jaarlijkse event wordt anders dan anders.

« terug naar Nieuws

Werden voorheen de finalisten aan de hand van tussenronden geselecteerd, dit jaar bepalen de scholen zelf welke twee lastalenten naar de landelijke finale gaan. Gestreden wordt in twee disciplines: TIG-lassen en MAG-lassen met massieve draad. De eindstrijd staat voor 10 april a.s. bij het Techniek College op de RDM Campus in Rotterdam. Naast de finalisten zijn ook andere studenten, docenten, ouders en overige belangstellenden welkom op het evenement. Wie voor de gelaste werkstukken de beste cijfers in de wacht sleept, gaat als winnaar naar huis.

Het NIL verwoordt de grondgedachten achter de laswedstrijden: ‘Goed opgeleide jonge mensen zijn cruciaal voor het Nederlandse bedrijfsleven. Het onderwijs, bedrijfsleven en het NIL hebben elkaar nodig om jonge mensen te enthousiasmeren om te kiezen voor een vak in de lastechniek. Alleen met voldoende nieuwe instroom van jonge vakmensen is de continuïteit van lastechnische bedrijven en industrie gewaarborgd.’