Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Leren van bezwijken

In Engeland is gisteren weer een Structural Safety Alert uitgegaan met de bedoeling te leren van instortingen/bezwijken.

« terug naar Nieuws

De Structural Safety website doet vaker verslag van kwesties waarin de constructieve veiligheid in het geding is/was, met bedoeling te komen tot een best practice. Dit door open en transparant te rapporteren over voorvallen, waarvan uiteindelijk de gehele sector beter moet worden. De website is een samenwerking tussen SCOSS (Standing committee on structural safety) en CROSS (Confidential reporting on structural safety) die met de aanpak gezamenlijk een database opbouwen, waaruit het vakgebied kan putten.

Het Structural Safety Alert van gisteren betreft de instorting van de City Gates Church, Ilford 2012, waarbij een voortschrijdende reeks van bezwijkgedrag vermoedelijk werd ingeleid door imperfecties aan gelaste verbindingen. Door een wonder was geen sprake van persoonlijk letsel.

In algemene zin verwijst het Alert ook naar de ‘FC Twente stadium roof-collapse’, waaraan de Britten een 'Topic paper' wijdden op grond van het verslag van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid.