Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Locatie Dutch Windwheel bekend

De initiatiefnemers van de Dutch Windwheel hebben een nieuwe locatie op het oog: de Merwe-Vierhavens.

« terug naar Nieuws

Dura Vermeer meldde deze week de oprichting van de Stichting Innovatieprogramma Dutch Windwheel. De stichting moet de ontwikkeling van het radicale ontwerp, techniek en de bouw van het 174 m hoge gebouw annex windwiel met twee ringen, woningen, hotel en een attractie versnellen.

Het innovatieprogramma voor de Dutch Windwheel betekent een belangrijke stap voor de ontwikkeling van het ambitieuze project. De initiatiefnemers zijn in gesprek met buitenlandse investeringsmaatschappijen die interesse hebben in financiering van de Dutch Windwheel en de producten en diensten die eraan verbonden zijn. Het consortium bestaat uit Arup, Koninklijke BAM Groep, Deltares, Dura Vermeer, ECN, Eneco, Evides, Huawei, Mammoet, Siemens, SPIE, TNO en de Windwheel Corporation (BLOC, DoepelStrijkers en Meysters).

Het partijen hebben de intentie om de kwaliteit en duurzaamheid van gebouwen drastisch te vergroten met behulp van technologie en een radicaal ontwerp. De regionale ontwikkelingmaatschappij van Zuid-Holland, InnovationQuarter, ondersteunt het consortium als onafhankelijke aanjager. Verder wordt samengewerkt met The Green Village, PNO, Rotterdam Partners en NBTC Holland Marketing.

Begin 2017 wordt een Green Deal getekend, waarmee ook de provincie en het rijk een bijdrage leveren aan de beoogde innovaties. BAM, TNO en Mammoet zouden al een akkoord hebben bereikt over de technieken achter het ontwerp van het Rotterdamse duurzaamheidsicoon.