Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Maak kans op een Nationale Staalprijs 2022

Kans maken op een Nationale Staalprijs 2022? Stuur dan uw staalbouwprojecten, afgerond in 2021 of 2020, in voor deelname en wie weet…. . Maak wel snel aanstalte: de inzendtermijn loopt 1 juni a.s. af.

« terug naar Nieuws

21 april 2022

Kans maken op een Nationale Staalprijs 2022? Stuur dan uw staalbouwprojecten, afgerond in 2021 of 2020, in voor deelname en wie weet…. . Maak wel snel aanstalte: de inzendtermijn loopt 1 juni a.s. af.

Al sinds 1972 fungeert de Nationale Staalprijs als blijk van waardering voor voorbeeldige toepassingen van staal in de bouw. Een halve eeuw later, staat de Nationale Staalprijs 2022 open voor nieuwbouw- en renovatieprojecten die in 2021 of 2020 zijn opgeleverd dan wel in gebruik genomen. Ook landgrensoverschrijdende projecten kunnen meedoen. Dan moeten wel ten minste twee projectpartners over een Nederlandse paspoort beschikken.

De inzendingen nemen deel in een van de categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. In deze vijfde categorie vallen onder meer stalen gevels en daken, atria, luifels, trappen, balkons en openbaar kunstbezit.

Tijdens (besloten) sessies in juni houdt de vakjury, ditmaal onder voorzitterschap van architect Sjoerd Soeters, de inzendingen tegen het licht. Per categorie kan de jury een of meerdere projecten nomineren voor een Nationale Staalprijs. Uit de nominaties kiest de jury vervolgens de winnaar(s).

In juli maakt Bouwen met Staal de nominaties bekend. Bekendmaking en huldiging van de winnaars volgt op de Staalbouwdag, 4 oktober a.s. in het AFAS Theater in Leusden.

Duurzaamheid

Naast de Nationale Staalprijs is er ook weer een Nationale Duurzaamheidsprijs Staal beschikbaar. Deze categorie-overstijgende prijs gaat naar de inzending die volgens de jury het beste scoort op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Wilt u met uw project óók meedingen naar de duurzaamheidsprijs, vink dan bij de inschrijving de optie Duurzaamheidsprijs aan en verstrek de gevraagde aanvullende informatie.

Duim

Voor het eerst in 50 jaar Nationale Staalprijs heeft de jury bij de editie 2022 een ‘Duim van de jury’ achter de hand: bedoeld als opsteker voor projecten die ondanks hun beperkte omvang, de boeken in mogen als ‘grootse’ presentatie in het gebruik van staal in de bouw.

  • Alle informatie voor deelname, waaronder het reglement, en het inschrijfformulier vindt u op www.nationalestaalprijs.nl
  • Foto: de winnaar Nationale Staalprijs 2020 in de categorie ‘Karakteristieke stalen bouwdelen’: kunstobject De Zwerm, Eindhoven (Buro Tjep, © Mobilis | TBI).