Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Magnetische beschermhoek populair

Het gebruik van veiligheidshoeken bij productie, opslag en vervoer van stalen constructies en onderdelen wordt populair.

« terug naar Nieuws
Magnetische beschermhoek populair

Zo besloot onlangs Caterpillar Netherlands Operations in Den Bosch ook haar onderdelen en constructies te voorzien van de magnetische beschermhoek van MagProtect, het IJmuidense bedrijf dat het product op de markt brengt.

Met het gebruik van het product wordt het risico op bedrijfsongevallen beperkt. Zo zet Caterpillar de bescherming in bij de productie van haar materieel; van graafbakken, grijpers en hydraulische scharen tot crushers. Aangezien de onderdelen worden gemaakt uit plaatstaal bestaat risico op stoot- en snijgevaar. De kunststof beschermhoek is voorzien van een krachtige magneet en blijft daardoor goed op zijn plek zitten. Voor aluminium laadkleppen heeft MagProtect gegalvaniseerde stalen platen ontwikkeld om de werking van de magneet toe te kunnen passen. In een schroefgatvariant is de hoek ook op hout aan te brengen. Het hulpmiddel blijkt tevens handig voor het fixeren van dekzeil voor transport.

De magnetische beschermhoek van MagProtect wordt in meer dan 25 landen gebruikt. Het hulpmiddel uit IJmuiden wordt behalve in de transport- en logistieksector, ook gebruikt in de staalverwerkende industrie en de bouwsector.

MagProtect staat deze week op de beurs Transport Compleet 2017 in Hardenberg.

Foto: Caterpillar.