Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019 voor Otolift Trapliften

Koninklijke Otolift Trapliften heeft de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019 gewonnen. Het bedrijf uit Bergambacht ontving de prijs afgelopen woensdag tijdens de tweede Avond van de Maakindustrie in Jaarbeurs Utrecht.

« terug naar Nieuws

Volgens de jury heeft het MKB-metaalbedrijf het verschil gemaakt door het ondernemende vermogen van de medewerkers te stimuleren. Dat genereert toegevoegde waarde voor de klant en de medewerker. Zo heeft de eigen ontwikkelafdeling van Otolift eigen software ontwikkeld voor de procesbesturing.

Juryvoorzitter Anita van Gils (lector Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven, Hogeschool Windesheim) komt met deze kwalificatie: 'Koninklijke Otolift Trapliften bv is internationaal actief als ontwikkelaar, producent & installateur van trapliften. Er is van maatwerk naar een modulair product overgestapt. Innovatie vinden we terug in alle fases van het bedrijfsproces. Naast product en procesinnovatie zet het bedrijf sterk in op organisatorische sociale innovatie.'

Naast de award ontving Otolift Trapliften een cheque van € 5.000, -. Behalve Otolift maakten GSE uit Brummen en Vanmac uit Amersfoort kans op de eindzege. De drie genomineerden werden op hun beurt geselecteerd uit de zes districtswinnaars, waaronder ook AW Machinery (Emmeloord), Metafas (Asten), Sunshield (Raamsdonksveer).

Koninklijke Metaalunie reikt de prijs elk jaar uit aan een Metaalunie-lid dat zich positief onderscheidt door bijvoorbeeld optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, doordachte systemen en goed gekozen materialen.