Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Ministerie volgt lessen uit Grenfell

Minister Ollogren van Binnenlandse Zaken heeft enkele dagen geleden verklaard alle aanbevelingen over te nemen van de Nederlandse commissie die heeft gestudeerd op het Engelse onderzoek naar de fatale brand in de Grenfell Tower in Londen.

« terug naar Nieuws

De commissie in kwestie is de Adviescommissie Toepassing en Gelijkwaardigheid Bouwvoorschriften, ATGB. In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de ATGB de rapportage tegen het licht gehouden van de eerste fase van het grootschalige Engelse onderzoek naar de brand in de Grenfell Tower, 14 juni 2017. Doel: nagaan of de Engelse bevindingen relevant zijn voor Nederland en aanleiding zijn tot (verdere) actie.

Op grond van het Engelse onderzoek én eigen ervaringen en inzichten komt de commissie met een keur aan aanbevelingen om Nederland zoveel mogelijk te vrijwaren van de kans op een desastreuze gevelbrand als die van de Grenfell Tower van twee jaar geleden. De adviezen van de commissie bestrijken een breed terrein: van meer voorlichting aan bewoners en betere kwaliteitsborging van het bouwproces tot wijzigingen in bouwregelgeving en normen. Een toelichting op de aanbevelingen vindt u in dit nieuwsbericht op brandveiligmetstaal.nl, inclusief optie om het complete adviesrapport te downloaden.

  • Foto: MetroCo.