Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Moreelsebrug open

Met de opening van de Moreelsebrug behoort een obstakel tussen de Croeselaan (aan de Jaarbeurszijde) en de Utrechtse binnenstad tot het verleden.

« terug naar Nieuws

Fietsers en voetgangers kunnen sinds vrijdag 16 december gemakkelijk het spoorgebied oversteken, wat al gauw een reiswinst van een kwartier oplevert. Compleet met een geïntegreerde bomenlaan staat fietsers en voetgangers nu een verhoogde esplanade over de treinsporen van Utrecht Centraal ter beschikking.

Eenvoud en pragmatiek waren  voor architectenbureau cepezed belangrijke ontwerpuitgangspunten. De ruim 300 m lange brug overspant dan niet alle sporen in één keer, maar wordt op ieder perron ondersteund door een V-vormige pyloon; dit voor de bouwbaarheid en dus om moeilijke constructies te voorkomen. De verbinding is samengesteld uit 3D-geengineerde segmenten die ieder bestaan uit stalen trogliggers met een middengebied daartussen. De segmenten zijn door BSB Staal met optimale precisie geprefabriceerd en op de bouwplaats ingehangen, met minimale hinder voor het treinverkeer.

Bron en beeld: cepezed/Leon van Woerkom