Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Nederlandse projecten winnen Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken

Tijdens een ‘Assembly Party’ in het Felix Pakhuis in Antwerpen, 12 juni jl., zijn de projectpartners van vier Nederlandse bouwprojecten verblijd met een Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019.

« terug naar Nieuws

In de categorie Functioneel Verzinken is Snowworld in Zoetermeer als winnaar uit de bus gekomen. Uitkijktoren Wellerlooi wint de prijs in de categorie Esthetisch Verzinken. In de categorie Duplex is dat Luifel Stationsplein Utrecht. De speciale prijs Circulair Bouwen gaat naar Brainport Industries Campus – Cluster 1 in Eindhoven.

De vier winnaars op een rij (o.v.v. het verantwoordelijke architectenbureau):

SnowWorld, Zoetermeer (Algra & Marechal Architecten, © Jochen Verghote)

Uitkijktoren Wellerlooi (Novaedes architecten)

Luifel Stationsplein Utrecht (Ector Hoogstad Architecten)

Brainport Industries Campus Cluster 1, Eindhoven (Vissers & Roelands architecten & ingenieurs)

De jury, onder aanvoering van Geertjan van Geffen (partner/architect bij Wessel van Geffen architecten), heeft de vier winnaars gekozen uit 19 genomineerden. Op hun beurt waren de genomineerde projecten geselecteerd uit in totaal 100 inzendingen uit Luxemburg, België en Nederland.

Dit jaar heeft organisator Zinkinfo Benelux de bekende categorie-indeling naar type gebouw of toepassing vervangen door een nieuwe indeling naar de filosofie van de Zinkinfo-campagne Zeker Zink. De speciale prijs voor circulaire bouwprojecten met thermisch verzinkt staal dient als steunbetuiging aan de idee van circulair bouwen.

Beschrijvingen van alle deelnemende projecten zijn opgenomen in een gratis verkrijgbaar boek, in een speciale editie van het digitale Zinkinfo Magazine en op de website van Zinkinfo Benelux. De jury-beoordelingen van de winnaars leest u terug in deze PDF.

  • Openingsfoto: © Maité Thijssen.