Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Nieuwe brandwerende verf

Onderzoekers  in Singapore melden een doorbraak in de ontwikkeling van brandwerende verf.

 

« terug naar Nieuws

Onderzoekers van de NTU (Nanyang Technological University, Singapore) hebben samen met de R&D-afdeling van fabrikant JTC een brandwerende coating ontwikkeld die geen voorbehandeling zoals stralen vereist, sneller is aan te brengen, langer hecht en ook nog corrosiewerend is. Dit meldt phys.org.

Het product genaamd FiroShield is ook aan te brengen op beton en gelamineerd hout, en presteert volgens de onderzoekers daarbij even goed. Het onderzoeksteam onder leiding van materiaalkunde-hoofddocent Aravind Dasari en civiel-hoogleraar Tan Kang Hai zocht vijf jaar naar de juiste samenstelling van additieven. Ze verwachten dat commerciële toepassing al in april 2018 mogelijk is.

Voor de certificering gaat het product nu naar Groot-Brittannië voor nader onderzoek naar de belastbaarheid onder brandcondities. Daarna wil de fabrikant het zelf onmiddellijk in de industriebouw gebruiken, om het vervolgens grootschalig uit te zetten bij verschillende agentschappen. Daarna wil het team de coating doorontwikkelen voor de bouw.

Bron en beeld: phys.org