Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Nieuwe directeur Mercon

Medio september is Henk Meijer aangetreden als algemeen directeur bij Mercon in Gorinchem.

« terug naar Nieuws

Meijer volgt daarmee Willem Griffioen op, die zijn carrière elders voortzet. Dit meldt Mercon in een persbericht.

Meijer vervulde ruim 25 jaar directeursposities, voornamelijk in de metaalsector, en heeft onder meer ervaring opgebouwd in de petrochemie, wat goed aansluit bij Mercon’s huidige activiteiten: tankbouw- en –onderhoud, en het bouwen en onderhouden van bruggen en grote industriële installaties.

De geschiedenis van Mercon gaat terug tot 1877, toen het begon als ijzer- en metaalgieterij annex machinefabriek H. Oostenbroek. In 1976 werd het huidige Mercon Steel Structures opgericht, dat was opgebouwd uit van het vroegere De Vries Robbé en Nederhorst Staal Constructie die in Nederland staalbouwprojecten van naam en faam opleverden. Na de oplevering van het Kargo-project, in opdracht van Rijkswaterstaat, liet Mercon in september 2014 weten zich uit de bouw te willen terugtrekken om zich volledig te concentreren op onderhoud en nieuwbouw van opslagtanks op terminals en raffinaderijen. De marktswitch, ingezet voor 'een duurzaam rendabele bedrijfssituatie', ging gepaard met het verlies van ongeveer twintig arbeidsplaatsen.

Mercon heeft langlopende onderhoudscontracten bij verschillende terminals en raffinaderijen in de ARA-regio. Dor de vraag van bestaande en nieuwe klanten om ook ieuwbouwtanks te leveren, is Mercon van plan in het eerste kwartaal van 2018 haar vestiging Mercon LLC is Ruse in Bulgarije te openen, em de marktpositie verder uit te bouwen.