Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Ongeval Hollandia: technisch falen kraan

Hollandia laat weten dat technisch falen van de kraan oorzaak is van het ongeval vorige week dinsdagochtend.

« terug naar Nieuws

De eerste inschatting was dat het waarschijnlijk ging om een technisch mankement. Na onderzoek blijkt dat het technisch falen van de kraan te wijten is aan het bezwijken van het ankerpunt van de afspanningstui.

Maritiemservice HEBO uit Zwartsluis en Hollandia in Krimpen aan den IJssel melden dit vandaag op hun websites. HEBO doet verder onderzoek naar hoe het hijsgedeelte van de HEBO-Lift 2, hoewel het schip nieuw en gecertificeerd is, heeft kunnen bezwijken.

Hollandia laat weten: 'Gelukkig waren er slechts enkele lichtgewonden die direct aan de kade konden worden behandeld. Wel was er flinke materiële schade. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de collega’s die in emotionele zin betrokken zijn bij het incident. HEBO en Hollandia bedanken alle klanten, collega’s, leveranciers en andere betrokkenen voor alle steunbetuigingen.'

De berging van de gesneuvelde kranen en de hijslast – het te laden brugdek – is door HEBO zelf uitgevoerd in samenwerking met Hollandia. Binnen 48 uur was alles opgeruimd. Dat de beide partijen binnen een week ook openheid van zaken verschaffen en met één stem spreken, is uit oogpunt van crisismanagement al even voorbeeldig.