Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Online Leren van Instortingen

Wat kunnen we opsteken van incidenten als het deels bezwijken van een tribunekap van het AZ-stadion in Almaar en van een vloer in de Dekamarkt-parkeergarage in Wormerveer? En wat doen we met die kennis om de constructieve veiligheid in de bouw te optimaliseren? Dat zijn de hamvragen van het webinar dat VNconstructeurs en Bouwen met Staal voor vrijdag 4 september a.s. op stapel hebben staan.

« terug naar Nieuws

Het webinar Leren van Instortingen staat open voor deelname vanuit huis, kantoor of waar u ook maar beschikt over een internetverbinding. U bent dan online deelgenoot van de expertdiscussie onder aanvoering van Sander den Blanken (BAM Infra en Toetsingscommissie Constructeursregister) over wat de bouwsector kan en moet doen om herhaling van betreurenswaardige voorvallen als in Alkmaar en Wormerveer te voorkomen. Vragen stellen en reageren kan via de chatfunctie van het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal, waar u het webinar live kunt volgen.

Als opmaat voor de discussie verzorgt Erik Middelkoop (Royal HaskoningDHV) een inleiding over de uitkomsten en aanbevelingen van het technisch onderzoek naar de oorzaken van het AZ-incident. De resultaten en adviezen van het onderzoek rond de parkeergarage Wormerveer worden uit de doeken gedaan door Sander van der Vossen (Adviesbureau ir. J.G. Hageman). Als lid van verschillende normcommissies op het gebied van staalconstructies gaat Bert van Beek (Willems-Boven Leeuwen) aan de hand van NEN-EN 1090-1 en -2 nader in op de kwaliteit van fabricage en montage van staalconstructies.