Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Plan voor boomwoning in staal

Er bestaan plannen voor seriebouw van boomwoningen in staal op een aangekocht landgoed in Hengelo (Gld).

« terug naar Nieuws

Het plan, afkomstig van een voormalig transportondernemer die geïnspireerd is door referenties in het buitenland, behelst de aanleg van een ‘resort’ met tien boomwoningen, later uit te breiden naar twintig, en een boomhotel met meerdere kamers.

De woning met een achtkantige plattegrond bestaat uit twee lagen uit staal en glas, en staat op een stalen stam, 3 m in diameter, met daarin het verticale transport. De woning is maximaal 15 m hoog en moet zich voegen naar de natuur van een bos van ongeveer 15 hectare. Boomwoningen in het buitenland zijn het stadium van ‘boomhut’ ruim voorbij, getuige eerdere publicaties over deze tot de verbeelding sprekende typologie.

De primeur in Nederland is voor Wopereis Staalbouw uit Doetinchem, die de woning heeft laten ontworpen door een eigen architect. Verschil is dat de woningen van Treehouse Resort een eigen stam krijgen, maar ook CO2-neutraal worden. Het bouwen van de woningen kan snel; de ondernemer hoopt in 2017 open te kunnen gaan, als het bestemmingsplan eenmaal is gewijzigd.

Bron en beeld: Cobouw