Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

SAB-profiel bouwt nieuwe productielijn

Producent van stalen sandwichpanelen en profielen, SAB-profiel, verplaatst in 2019 de productie van sandwichpanelen van Nieuwegein naar Geldermalsen.

« terug naar Nieuws

In een persbericht zegt SAB-profiel daarover het volgende:

Op bedrijventerrein Hondsgemet zal een nieuw bedrijfspand komen met twee productielijnen, die de leidende rol van SAB-profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder zullen versterken. De bouw van het bedrijfspand  begint deze maand nog.

‘De nieuwe productielocatie stelt ons in staat om in te spelen op de aantrekkende markt voor stalen sandwichpanelen’, aldus Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland, het moederconcern van SAB-profiel. ‘Door een vergroting van de productiecapaciteit kunnen we, met onze innovatieve nieuwe producten, klanten nog beter en sneller bedienen.’ De markt voor sandwichpanelen trekt mede aan door toenemende isolatie-eisen, verduurzaming van bestaande gebouwen en de verplichting om asbestdaken te vervangen.

Regionale werkgelegenheid

Tata Steel en SAB-profiel nemen een stuk sociale verantwoordelijkheid met de keuze voor een vestiging  in dezelfde regio als de huidige fabriek. ‘Met de keuze voor deze locatie kunnen de huidige medewerkers in dienst blijven’, aldus Willem Vermeulen, directeur van SAB-profiel. ‘We verwachten zelfs extra personeel te kunnen aantrekken. Op deze manier gaan we de regionale economie verder versterken.’ De nieuwe locatie in Geldermalsen biedt voldoende uitbreidingsmogelijkheden en heeft een zeer goede aansluiting via de A15 en de A2.

Duurzaam gebouw

Bij het ontwerpen van het gebouw was duurzaamheid een belangrijk criterium. Warmtepompen maken aardgas overbodig en er komen zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technieken als led-verlichting, frequentieregelaars en automatisch afschakelen van apparatuur. Stalen sandwichpanelen uit het SAB-leveringsprogramma zorgen voor de warmte-isolatie van de gevel en zijn recycleerbaar. De gevel wordt een showcase van de mogelijkheden die de SAB sandwichpanelen en esthetische profielen bieden, en wordt uitgevoerd in de fraaie kleuren van het vernieuwde Colorcoat Prisma® voorgelakt staal van Tata Steel Colors.

Tekst en beeld: SAB-profiel