Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Staalbouwdag geniet belangstelling

De viering van ‘100 Jaar staal in de IJmond’ begon zaterdag met een wielerrit. Ondertussen blijven de bezoekers zich aanmelden voor de Staalbouwdag.

« terug naar Nieuws

Honderd mannen en vrouwen van de Tata Steel Wielerclub begonnen zaterdag aan een rit van 100 km door de IJmond, waarbij ze de eerste vier kilometer aflegden over het Tata-terrein. Nadat CEO Hans Fischer bij het Dudok Huis het startsein gaf, reed deze met het peloton mee door de Wenckebachpoort het terrein op. Via de Hoogovens en de Staalfabriek ging de wielervereniging naar de Warmbandwalserij en verliet vervolgens via de Poort De Caeg het staalbedrijf. De tocht is een van de vele activiteiten van het staalbedrijf ter viering van het 100-jarig bestaan. Zo verwelkomde het staalbedrijf de volgende dag tijdens de Burendag ongeveer 4000 omwoneden.

De Nationale Staalbouwdag 2018 die woensdag op het grote feestterrein wordt gehouden mag zich in groeiende populariteit verheugen. Het centrum van activiteiten is een grote tent die voor het Lowlandsfestival is gebruikt. Daar vindt ook in een 'Staaltheater' het congresprogramma plaats. Stond de teller vorige week nog op duizend aanmeldingen, inmiddels lijkt er een verdubbeling op komst.

Behalve de bekendmaking van de Nationale Staalprijs 2018, die meestal meer bezoekers en aanhang op de been brengt, kan men dit jaar ook de gelegenheid te baat nemen op het Tata-terrein te worden rondgeleid. De bijzondere locatie, twee prijsuitreikingen (dit jaar wordt ook weer de StudentenSTAALprijs vergeven), en een inspirerend studentenprogramma  – met een bezoek aan de zeesluizen en een workshop voor het ontwerp van een Hyperloop-station, brengen interesse teweeg en volk op de been.

Voor de verplaatsing naar het feestterrein is een bijzondere logistieke operatie opgezet omdat de bezoekers van de Staalbouwdag het terrein niet zelfstandig mogen betreden.

Alle bezoekers en exposanten (komend met de auto of OV) worden ontvangen op de parkeerterreinen P0 en P1 van De Bazaar in Beverwijk. Vanaf deze parkeerterreinen brengen speciale busjes u naar het Tata Steel-terrein en bij vertrek van de Nationale Staalbouwdag weer terug.