Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Bouw campus met adaptief vermogen

In Eindhoven is deze week het officiële startsein gegeven voor de bouw van de (eerste fase) van de Brainport Industries Campus

 

« terug naar Nieuws
Bouw campus met adaptief vermogen

Het gaat bij de bouw, op een nieuwe bedrijventerrein ten noordwesten van de stad, om de eerste 100.000 vierkante meter waarin volgend jaar een groot aantal start-ups en multinationals in de hightech maakindustrie zullen worden gehuisvest.

Constructeur is Aveco de Bondt uit Eindhoven en hoofdaannemer is Systabo Turn-Key Bouw uit Enschede. Dit zijn beide VolkerWessels ondernemingen, net als opdrachtgever SDK Vastgoed. Het staalwerk is door Systabo uitbesteed aan GS Staalwerken in Helmond.

In totaal komen er vijf grote bedrijfsgebouwen op het 200 hectare grote terrein, die samen een derde van het totale oppervlak beslaan. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en wordt adaptief opgezet. Door de gebouwen loopt een glazen atrium met horeca en paviljoens voor onderwijs en projecten. De ruimte om de gebouwen vormt één geheel met het groene, bosrijke gebied van het nieuwe stadspark Brainport Park.

Zo krijgt het bedrijf KNWE een gebouw dat is ontworpen door Vissers & Roelands Architecten & Ingenieurs. Dit is volledig demontabel ontworpen en biedt dus mogelijkheid tot hergebruik op andere locatie. Voor adaptief vermogen is gekozen voor een modulaire opzet, zodat het gebouw gedurende zijn hele levensduur flexibel indeelbaar en schaalbaar is. Dit geldt voor het casco, inbouwmodules en parkeergarage.

Bron en beeld (artist's impression entree): BIC en Bouwfotografe.nl (uitvoeringsfoto)