Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Start woningbouwproject in staal

In Dokkum was maandag de start bouw van zeven stalen woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap.

« terug naar Nieuws

De plaatselijk wethouder van de gemeente Dongeradeel sloeg de eerste heipaal van de funderingen aan de Alde Terp. Aan het project in de nieuwbouwwijk Trije Terpen ging een kleine 2,5 jaar aan voorbereidingen vooraf.

Initiatiefnemer Markus Bouman, eerder als architect werkzaam in Australië, zag potentieel in een efficiënt en flexibel ‘Bewust Wonen’-concept, waarbij gelet is bouwtempo (vijf maanden), onderhoudsvriendelijkheid (kunststof kozijnen en een gecoate buitenschil van sandwichpanelen) en terugverdieneffect (een warmtepomp en dertig zonnepanelen per woning).

De woning wordt opgezet volgens het bekende principe 'ruwbouw=afbouw' en moet vooral veel voordeliger uitvallen ten opzichte van traditionele woningbouwconcepten, die volgens Bouman almaar duurder worden.

Na een partnerschap met een bouwbegeleider te zijn aangegaan, volgde de oprichting van de Vereniging CPO Bewust Wonen 2.0 de Trije Terpen, werd het proces vergunningverlening ingegaan en is ten slotten een traject van acquisitie met een plaatselijke makelaar opgestart.