Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

StudentenSTAALprijs 2018 geopend

Het is weer tijd te anticiperen op een flitsende carrièrestart voor contructeurs in spé.

« terug naar Nieuws

Studenten die tussen 31 juli 2017 en 1 augustus 2018 zijn afgestudeerd of gaan afstuderen, hebben namelijk tot 15 augustus 2018 de tijd in te zenden voor deelname aan de studentenSTAALprijs.

De studentenSTAALprijs wordt ieder jaar georganiseerd door Bouwen met Staal en is bedoeld voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan hogescholen, universiteiten, academies van bouwkunst en de opleidingen Staalconstructeur BSEng en MSEng van Bouwen met Staal. De prijs waardeert afstudeerwerk waarin staal een belangrijke functie vervult.

Er zijn drie categorieën: Bachelor, Master en Master Architectuur. Om architectuurstudenten aan te moedigen om deel te nemen, is namelijk vorig jaar een categorie toegevoegd. Daarnaast zijn er twee categorie-overstijgende, productgeoriënteerde prijzen te winnen: de Van Bentum Prijs voor toepassingen van dunne staalplaat en de ECCA-award voor een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal.

Bovendien organiseert Bouwen met Staal in samenwerking met enkele MBO-scholen de staalSCHOOLprijs. Na een succesvolle pilot met het Techniek College Rotterdam uit Schiedam doet ook het Koning Willem 1 College uit ’s-Hertogenbosch mee om zo’n prijs voor afstudeerders te organiseren.

De studentenSTAALprijs 2018 wordt 3 oktober uitgereikt tijdens de Nationale Staalbouwdag die dit jaar bij het honderdjarige Tata Steel in IJmuiden plaatsvindt. De winnende en genomineerde afstudeerprojecten worden gepubliceerd in het vakblad Bouwen met Staal.