Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Symposium versterken en verduurzamen

ABT is mede-organisator van het symposium ProGetOne over aardbevingsbestendig versterken en energieneutraal bouwen.

« terug naar Nieuws

Centraal op het symposium op 20 oktober in Groningen (BuildinG-gebouw, Zernikecomplex) staat de aanpak van het versterkingsprogramma en de koppeling met energieneutraal bouwen. Deze zogenaamde koppelkansen, waarbij van de nood een deugd wordt gemaakt, zijn terugkerende thema’s van de Nationaal Coördinator en het Centrum Veilig Wonen. Deze aanpak(ken) met stakeholders en bewoners zal met lezingen en via workshops de revue passeren.

ProGetOne staat voor Proactive synergy of inteGrated Efficient, en bestaat uit vijftien Europese partijen, die zich EU-breed richten op de koppelkansen tussen aardbevingsbestendig en energieneutraal bouwen, waarbij de gebruiker centraal staat.

Het symposium wordt georganiseerd naar aanleiding van een Europees onderzoeksproject in het kader van Horizon 2020 waaraan ABT ook deelneemt. Toegang is gratis voor alle stakeholders, zoals overheden, energieleveranciers, woningcorporaties, bouwers, financiële instellingen en huiseigenaren. Inzet is discussie aan te wakkeren en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Klik hier voor het programma op pdf.