Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Taxatie App voor snelle waardebepaling oude machines

Gebruikte bouwmachine of ander gebruikt materieel van de hand doen? Of wilt u inzicht in de actuele waarde van de bedrijfsmiddelen? Dan komt de nieuwe Taxatie App van TWA beslist van pas.

« terug naar Nieuws

22 oktober 2021

Gebruikte bouwmachine of ander gebruikt materieel van de hand doen? Of wilt u inzicht in de actuele waarde van de bedrijfsmiddelen? Dan komt de nieuwe Taxatie App van TWA beslist van pas.

TWA, Troostwijk Waardering en Advies, heeft de app zó ontwikkeld dat de ondernemer er zelf eenvoudig mee aan de slag kan. Je downloadt eerst de app FileMaker Go 19, opent een sjabloon op twa.nl/taxatieapp, klikt op ‘openen in’ en op ‘FileMaker Go 19’, klikt op ‘Nieuw object’ en verstrekt hierbij alle informatie die relevant is voor de waardebepaling. Ook foto’s van het object zijn eenvoudig toe te voegen. Binnen twee werkdagen na verzending (upload) ontvang je van TWA een taxatierapport met opgaaf van de huidige marktwaarde en liquidatiewaarde van het object.

Bij die waardebepaling put de app uit een ruim gevulde database met gegevens van recente verkooptransacties van ‘tweedehands’ bouwbedrijfsmiddelen (van kranen en heftrucks tot las- en snijmachines), onder meer via Troostwijk Veilingen. Van dit veilinghuis is TWA een zelfstandig onderdeel. De waardebepaling verloopt via een registertaxateur die tevens het taxatierapport opstelt. ‘Hiermee waarborgen we de betrouwbaarheid’, stelt TWA-directeur Arno Hendrikse.

Vooral bedrijven die willen afstappen van machines die gedateerd en binnen afzienbare tijd overbodig zijn, zijn volgens Hendrikse met de taxatieapp gediend. ‘De gehele omwenteling naar de digitalisering en automatisering, het gehele scala binnen industrie 4.0, zorgt er voor dat ondernemers in de maakindustrie steeds sneller moeten schakelen en investeren in  nieuwe, goed geoutilleerde en slimmere machines. De conventionele machines hebben nog zeker een bepaalde waarde. De ondernemer krijgt door de verkoop hiervan liquide middelen, meer ruimte in de productiehal en kan dus weer investeren. Bovendien werkt dit mee aan de circulariteit en duurzaamheid. De oude machines vinden hun afzet bij bedrijven die deze dan weer goed kunnen inzetten in de productie.’

Er is wel een ‘maar’: de app is op dit moment uitsluitend te gebruiken op de iPad. Voor pc’s, laptops, iPhones en Android-apparaten is de app niet geschikt; nog niet.

  • Voor info en downloaden FileMaker Go 19 en TWA Taxatie: twa.nl/taxatieapp
  • Foto: ABN AMRO.