Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Toch weer staalbouwer failliet

VDS Staal- en Machinebouw, gevestigd in de havens van Vlissingen, Rotterdam en Eemshaven, is vorige week failliet verklaard. Er wordt nog inzet op een doorstart.

« terug naar Nieuws

In september werd bekend dat de staalbouwer in financiële problemen was geraakt, maar de bewindvoerder kon toen niets zeggen over de oorzaak. Zo meldde de PZC. Maandag sprak de rechtbank in Breda het faillissement uit, nadat drie weken van uitstel van betaling waren verstreken en geen zicht op een uitweg leek. Toch mikt de curator nog op een doorstart.

VDS Staalbouw maakte met de hausse in de offshore(wind-)industrie, met grote opdrachtgevers als Van Oord, Boskalis, Allseas en Vroon, een groeispurt door. Behalve uitbreiding van het aantal vestigingen, liep het aantal personeelsleden op naar ruim 80 medewerkers in vaste dienst, die nu zijn ‘vrijgesteld van werk’, en 125 flexwerkers.

Eind augustus ging het Vlaamse Staalbouw Weelde International ook al failliet. Daarbij werd gesproken van ‘miscalculaties bij grote opdrachten’. Staalbouw Weelde was erg actief in Nederland. Behalve op het gebied van geluidschermen en bruggen (Rijnhavenbrug, Alphen a/d Rijn), leverde het bedrijf ook het staal voor de inlaatconstructie voor de hoogwatergeul bij Veessen-Wapenveld.