Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Transformatie Natlab gereed

In Eindhoven is het SintLucas College, dat is gehuisvest in het befaamde Natlab, in gebruik genomen.

« terug naar Nieuws

Het nieuwe onderkomen van het (v)mbo-college op het creatieve stadsdeel Strijp S is door cepezed in nauwe samenwerking met Arup ontworpen.

Op de website van cepezed kan met vernieuwde webtechnologie (check de 'render-versus-reall life'-schuif) een blik op het project worden ontworpen. Maar op deze ouderwetse pdf kunt u de plattegronden vinden en fijne details (gevels en vloeren) bestuderen.

De transformatie van het  Philips Natuurkundig laboratorium, waar menig techneut zijn ideale habitat vond, bestaat uit renovatie en interventie. Om te komen tot een inspirerend creatief/technisch onderwijsgebouw is een aantal bouwdelen samen- en toegevoegd.

De totale omvang van het schoolgebouw bedraagt circa 16.000 m² BVO, bestaande uit circa 10.000 m² nieuwbouw en 6.000 m² renovatie. De renovatie omvat twee monumentale vleugels van twee en drie lagen.
De nieuwbouw/toevoeging behelst een achtlaagse hoogbouw (33m), een vierlaags bouwvolume met fietsenstalling op de onderste en sporthal op de bovenste laag, en een aula/atriumgebouw tussen de bestaande vleugels van het Natlab.

Hett project is uitgevoerd door de bouwcombinatie Bouwgroep Moonen en Aannemersbedrijf M.P. Drijvers. Staalbouwer Lammers Constructie leverde 730 ton staalconstructie bestaande uit kokerkolommen en SFB -liggers met verbindingen uit het zicht, in eigen huis brandwerend gecoat (60 minuten) en voorzien van een eindlaag.

Bron een beeld: cepezed/Leon van Woerkom