Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Volle bak avondsessie Voortman

De avondsessie in het Voortman Experience Center, donderdag 6 april, was stijf 'uitverkocht'.

« terug naar Nieuws
Volle bak avondsessie Voortman

Tweehonderd Bouwen met Staal-leden togen naar Rijssen waar hen onder meer een demonstratie van 'The Fabricator' wachtte. Na afloop was er veel waardering voor inhoud en organisatie van het evenement, georganiseerd door Bouwen met Staal in samenwerking met Voortman Steel Construction, MSc Engineering en Construsoft.

Centraal stond de demonstratie van de Fabriek van de toekomst, waarbij ontwerp direct gelinkt wordt aan productie. Sprekers lieten zien welke voordelen er bij ver doorgevoerde automatisering in combinatie met de juiste IT-middelen in het verschiet liggen. Daarbij werden de beperkingen en belemmeringen niet uit weg gegaan; problematiek speelt onder meer rondom toleranties van staalprofielen en lasspecificaties.

Henk Maassen van den Brink van Voortman Steel Machinery analyseerde aan de hand van typen hallenbouw kosten en maakbaarheid in de staalfabriek van de toekomst. Het bedrijf heeft veel inzicht verworven bij de ontwikkeling van het werkstation The Fabricator dat ook binnen de Voortman Steel Construction zal worden ingezet voor productiedoeleinden. Daarnaast wordt nauwe samenwerking gezocht met twee staalbouwbedrijven voor implementatie en doorontwikkeling.

Klik hier voor een fotoreportage.