Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Wereldwijde staalproductie iets toegenomen

De fabricage van staal in de wereld is in de maand augustus, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, licht gestegen. Met een plus van 0,6 procent komt de wereldwijde productie over augustus uit op 156,2 miljoen ton staal.

« terug naar Nieuws

Dat blijkt uit de recente cijfers van de World Steel Association (worldsteel). De cijfers zijn gebaseerd op de gegevens die 64 aangesloten landen hebben aangeleverd.

De beperkte groei van de staalproductie komt overigens voor rekening van een beperkt aantal landen. Alleen de niet EU-landen in Europa en Azië boeken een winst, van respectievelijk 20 en 4,8 procent. De afname van de productie is het grootst in Noord-Amerika, 23,7 procent. De kleinste daling, 1,7 procent, laat Zuid-Amerika noteren.

De wereldwijde ruwstaalproductie van maart 2019 t/m augustus 2020 (© World Steel Association).

Voor geheel Europa komt de daling uit op 16,6 procent. In de niet-EU landen is de productie weliswaar met gemiddeld 20 procent toegenomen, maar diverse landen die wel tot de unie behoren, laten forse dalingen zien. Bosnië-Herzegovina draagt de ‘rode lantaarn’ met een teruggang van 45,1 procent, Slovenië wordt één-na-laatste met –34,3 procent.

In Nederland is de productie in augustus 2020 met 18,4 procent teruggelopen ten opzichte van augustus 2019. Per augustus 2020 staat de Nederlandse staalproductie daarmee op 472 duizend ton. Over alle acht voorbije maanden van dit jaar bedraagt de productie in ons land 4 miljoen ton. Ten opzichte van de eerste acht maanden van het vorig jaar is dat 12,9 procent minder.