Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Aardbevingsbestendig ontwerpen, module 6

Op woensdag 12 april organiseert Bouwen met Staal de derde en laatste van drie middag-avonden over Aardbevingsbestendig ontwerpen. Deze zesde module in de avond behandelt een bedrijfshal en, meer in het algemeen, de bepaling van de q-factor.

« terug naar Aardbevingsbestendig ontwerpen, middag-avondmodules Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 6

Harm Kraaijenbrink (RHDHV) geeft een voorbeeld van de aanpak van een eenvoudige hal met de lateral force methode. Hierbij wordt mede uitgegaan van het afstudeeronderzoek van Pakwan Ratchatasavee. De docent vergelijkt deze aanpak met een modale respons berekening.

Programma avond 12 april 2017

17.30

Eventueel avondeten

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

18.00

Ontvangst met koffie en thee

Voor cursisten die uitsluitend de avondmodule bijwonen

18.30

Welkomstwoord en introductie

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

18.35

Module 6a:
Aardbevingsbestendige hal
Rekenvoorbeeld van een staalconstructie van een enkellaagse hal. Tijdens de uitleg van het rekenvoorbeeld, zal de cursist onder begeleiding een deel van de opgave zelfstandig uitwerken. Aan de orde komen de zijdelingse belastingmethode en de spectrale modale responsieberekening (methodes 1 en 2). Het rekenvoorbeeld is volledig nieuw.

Harm Kraaijenbrink (RHDHV)

20.00

Module 6b:
Afleiding q-factor met pushover-analyses
Bij aardbevingsbestendig ontwerpen speelt de gedragsfactor q een sleutelrol. Deze is de maatstaf voor de vervormbaareheid (ductiliteit) van de constructie. Tijdens deze lezing wordt uitgelegd hoe de q-factor is af te leiden door middel van een niet-lineaire statische pushover-analyse.

Dirk Jan Peters (RHDHV)

21.00

Einde

 

Bestemd voor

Bouwtechniek Academie Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders (ambtenaren bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, bouwkundigen, bouwkundig tekenaars, aannemers, staalbouwers, leveranciers van bouwproducten en docenten.

Niveau

MBO+, HBO en TU

Kenniseenheden

T.b.v. Constructeursregister: 2 KE/PE-punt per module. 12 KE/PE-punten als u alle 6 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Aardbevingsbestendig ontwerpen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Het Constructeursregister wordt beheerd door Bouwen met Staal en de Betonvereniging. Deelnemers ontvangen uitsluitend op aanvraag een bewijs van deelname.

Tijdsduur

1 avond van 18.00 u. tot 21.00 u. met (als u de gehele middag-avondmodule bijwoont) een eenvoudige maaltijd.

Waar en wanneer

MovaresWoensdag 12 april 2017
Movares
Daalseplein 100
3511 SX Utrecht
www.movares.nl
Routebeschrijving
 

Kosten en studiemateriaal

€ 275 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 315 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met presentaties van module en literatuur zoals vaktijdschrift Bouwen met Staal nr. 255. De prijs is ook inclusief catering.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

bedrijfsleden

€ 275

€ 525

€ 750

€ 955

€ 1.135

€ 1.295

niet-bedrijfsleden

€ 315

€ 605

€ 865

€ 1.100

€ 1.310

€ 1.495

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle zes middag-avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

OndergrondOnderwerpen overige modules

Kijkt u aub. op de afzonderlijke pagina's van de modules (door op het onderwerp te klikken) voor meer informatie over het programma.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088 3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl.