Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Cursussen

Bouwen met Staal organiseert alleen of in samenwerking met andere organisaties het hele jaar door cursussen. Op deze pagina vindt u een opsomming van de cursussen die actueel worden aangeboden.

Methodisch constructief ontwerpen

In februari en maart 2023 organiseert Bouwen met Staal in samenwerking met Walter Spangenberg (voorheen senior-partner en -adviseur ABT/Oosterhoff) de training Methodisch constructief ontwerpen. Leren om constructief integraal te ontwerpen op een gestructureerde methodische manier, zonder de spontaniteit en creativiteit van het ontwerpen te verliezen. Deze kersverse cursus/training start op donderdag 9 februari 2023. Het Constructeursregister kent 12 punten toe voor deze cursus.

NEN-EN 1090, 1&2 vervaardigen van staalconstructies

Op 9 februari 2023 krijgt u in 1 dag uitgebreide toelichting op de eisen aan materialen, voorbewerken, samenstellen, lassen, conserveren en monteren van staalconstructies volgen de normen. Aan het einde van de cursusdag weet u hoe de norm te gebruiken en bent u op de hoogte van de fundamentele zaken uit de norm. Deze cursus vindt plaats in Utrecht en u ontvangt 3 punten voor het Constructeursregister.

Dynamica van gebouwen

Vanaf 16 maart 2023 start de (modules) cursus Dynamica van gebouwen. Deze richt zich op ontwerpers en rekenaars die in hun bouwkundige of civiele opleiding niet uitgebreid onderwijs in dynamica hebben gehad, maar in hun werk wel met dat onderwerp te maken hebben. Het Constructeursregister kent 2 punten toe per module voor het volgen van deze cursus.

Brand en brandveiligheid

... van staal en staal-betonconstructies. Deze zeer gewilde cursus start wederom op 23 maart 2023.  Leer a.d.h.v. rekenvoorbeelden uw brandveiligheidsadviezen te onderbouwen. Het Constructeursregister kent 9 punten toe voor deze cursus.

Parametrisch ontwerpen van staalconstructies

Op 17 april 2023 start de volgende editie van de cursus Parametrisch ontwerpen van staalconstructies. Meld je nu aan voor deze online cursus want er zijn maar 6 plaatsen beschikbaar! Vergeet niet te vermelden of je aan module 1 of module 1+2 meedoet.

PV-panelen: uit de weg, op het dak

Op de dinsdagen 4 en 18 april 2023 organiseert Bouwen met Staal de tweedaagse cursus PV-panelen: uit de weg, op het dak. Deze bijeenkomsten zullen fysiek, dus in de klas, worden gehouden.

Vervaardigen van staalconstructies BV/BmS

Op twee dinsdagen vanaf 11 april 2023 organiseert BV/BmS de cursus Vervaardigen van staalconstructies. De opbouw van de lessen volgt de norm NEN-EN 1090-2, Vervaardigen van staalconstructies. Elk onderdeel wordt afgesloten met een checklist van de meest belangrijke punten van het desbetreffende onderdeel.

Verbindingen BV/BmS

Op de dinsdagen 9, 16, 23 mei en 1 (donderdag), 6 en 13 juni 2023 organiseert BV/BmS de cursus Verbindingen. De cursus behandelt het berekenen van geboute en gelaste verbindingen in raamwerken en de berekening van kolomvoetplaatverbindingen.