Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Cursussen

Bouwen met Staal organiseert alleen of in samenwerking met andere organisaties het hele jaar door cursussen. Op deze pagina vindt u een opsomming van de cursussen die actueel worden aangeboden.

Dynamica van gebouwen

Vanaf 16 maart 2023 start de (modules) cursus Dynamica van gebouwen. Deze richt zich op ontwerpers en rekenaars die in hun bouwkundige of civiele opleiding niet uitgebreid onderwijs in dynamica hebben gehad, maar in hun werk wel met dat onderwerp te maken hebben. Het Constructeursregister kent 2 punten toe per module voor het volgen van deze cursus.

Brand en brandveiligheid

... van staal en staal-betonconstructies. Deze zeer gewilde cursus start wederom op 23 maart 2023.  Leer a.d.h.v. rekenvoorbeelden uw brandveiligheidsadviezen te onderbouwen. Het Constructeursregister kent 9 punten toe voor deze cursus.

Parametrisch ontwerpen van staalconstructies

Op 17 april 2023 start de volgende editie van de cursus Parametrisch ontwerpen van staalconstructies. Meld je nu aan voor deze online cursus want er zijn maar 6 plaatsen beschikbaar! Vergeet niet te vermelden of je aan module 1 of module 1+2 meedoet.

PV-panelen: uit de weg, op het dak

Op de dinsdagen 4 en 18 april 2023 organiseert Bouwen met Staal de tweedaagse cursus PV-panelen: uit de weg, op het dak. Deze bijeenkomsten zullen fysiek, dus in de klas, worden gehouden.

Vervaardigen van staalconstructies BV/BmS

Op sdagen vanaf 11 april 2023 organiseert BV/BmS de cursus Vervaardigen van staalconstructies. De opbouw van de lessen volgt de norm NEN-EN 1090-2, Vervaardigen van staalconstructies. Elk onderdeel wordt afgesloten met een checklist van de meest belangrijke punten van het desbetreffende onderdeel.

Borgen constructieve veiligheid in de praktijk

KPCV, VNconstructeurs, Bouwen met Staal, Betonvereniging organiseren de cursus Borgen constructieve veiligheid in de praktijk. Op 13, 20 en 25 april zijn er webinars. Op 25 mei is er een fysieke bijeenkomst. In deze cursus wordt in drie lesmodules uitgelegd hoe constructieve veiligheid in een multidisciplinaire aanpak geborgd kan worden.

Workshops kwaliteitsregeling montage staalbouw

Op 1 januari 2024 wordt de Wet kwaliteitsborging bouwen (Wkb) van kracht. Wees voorbereid! En volg deze workshop van twee middagen. Er zijn meerdere edities die starten op 19 april, 13 juni, 13 september, 15 november en 13 december. De eerste bijeenkomst is fysiek, dus in de klas. De tweede bijeenkomst is online.

Verdiepingbouw

Vanaf 25 april 2023 organiseert Bouwen met Staal op vijf middag-avonden de gloednieuwe cursus Verdiepingbouw! Het is mogelijk om u aan te melden voor de gehele cursus, maar het is ook mogelijk om één of meerdere modules afzonderlijk te volgen. 

Verbindingen BV/BmS

Op de dinsdagen 9, 16, 23 mei en 1 (donderdag), 6 en 13 juni 2023 organiseert BV/BmS de cursus Verbindingen. De cursus behandelt het berekenen van geboute en gelaste verbindingen in raamwerken en de berekening van kolomvoetplaatverbindingen.