Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Cursussen

Bouwen met Staal organiseert alleen of in samenwerking met andere organisaties het hele jaar door cursussen. Op deze pagina vindt u een opsomming van de cursussen die actueel worden aangeboden.

Parametrisch ontwerpen van staalconstructies  (online)

Op 5 september 2022 start wederom deze populaire cursus die bestaat uit twee modules; parametrisch rekenen en parametrisch tekenen. U heeft keuze uit Module 1 of Module 1+2.

Vermoeiing BV/BmS

In deze 4-delige cursus wordt het begrip vermoeiing behandeld; omschrijving, oorzaken, gevoelige constructieplekken en levensduur berekening. De eerste lesdag is 6 september 2022.

Contractmanagement

Deze fysieke cursus start op 8 september 2022 in Utrecht. De praktische cursus voor staalconstructiebedrijven bestaat uit 5 middag-avonden en hiervoor kent het constructeursregister de deelnemers 3 punten toe.

Workshop kwaliteitsregeling montage staalbouw

Dit is de 5e edititie van deze 2-delige workshop, hij start op 20 september 2022. Het eerste deel is een fysieke middagcursus en de het tweede deel is een online workshop. Met deze cursus/workshop bent u voorbereidt op de komende Wet Kwaliteitsborging.

Plaatplooi BV/BmS

Tijdens twee bijeenkomsten worden de spanningsreductiemethode en doorsnedereductiemethode uitgelegd. De cursus wordt afgesloten met een examen en levert 4 KE-punten op voor het Constructeursregister, bij slagen 6-KE-punten. Deze cursus is tevens onderdeel van het 3e jaar van de opleiding Constructief Ontwerpen. De eerste datum is 11 oktober 2022.

Staalconstructies cursus

In 9 lessen wordt u bekend gemaakt met de belangrijkste aspecten van het ontwerpen en berekenen van staalconstructies. De cursus start op 13 oktober. Het Constructieursregister kent 12 punten toe.

Hallenbouw

Op donderdag 3 november 2022 gaat de populaire modulenreeks van de cursus Hallenbouw wederom van start. Deze hybride cursus heeft als leidraad het (inclusief) boek Hallenbouw. Het constructeursregister kent 2 kennispunten per module toe (Dus max 20 punten).

Windbelastingen

Windbelasting op constructies met achtergronden bij de Eurocode EN 1991-1-4 en praktijkvoorbeelden. De cursus start op 10 november. Het Constructieursregister kent 12 punten toe.