Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Evenementen

Lancering NTA 8713 Hergebruik van constructiestaal »

Lancering NTA 8713 Hergebruik van constructiestaal

Op 6 juni 2023 wordt de publicatie gevierd van de nieuwe NTA 8713 ‘Hergebruik van constructiestaal’ tijdens een feestelijke bijeenkomst. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Schrijf je snel in!

Eurosteel 2023 »

Eurosteel 2023

From 12 - 14 September 2023 the TU Delft, ETH Zürich and Bouwen met Staal organize Eurosteel 2023 in Amsterdam.

Avondsessies »

Avondsessies

Bedrijfsbezoeken waarbij leden met elkaar in discussie treden en ervaringen uitwisselen op het gebied van de staalbouw.

Dutch Open Student STEEL Award »

Dutch Open Student STEEL Award

The Dutch Open STEEL Award (DOSS-award) is an annual, international prize, organised by Technical University Delft and Bouwen met Staal, for all MSc students graduating on the field of structural application of steel.

Gastcolleges »

Gastcolleges

Gastcolleges op roc’s, hogescholen en universiteiten door heel Nederland.

Masterclasses »

Masterclasses

In samenwerking met het TNO en Rijkswaterstaat organiseert Bouwen met Staal voor het Platform Stalen Bruggen masterclasses over een specialistisch onderwerp.

Prepainted Metal Trophy »

Prepainted Metal Trophy

De Prepainted Metal Trophy (enabled by ECCA) is een prijs die aan een studentenproject kan worden toegekend voor een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal. Op deze pagina leest u meer over deze award en vindt u een uitgebreide omschrijving van voorgelakt metaal met voorbeelden van bouwkundige toepassingen.

Hackathon Staalbouwdag 2022 »

Hackathon Staalbouwdag 2022

Tijdens de Hackathon@Staalbouwdag, dinsdag 4 oktober 2022 in het AFAS Theater in Leusden, nemen multidisciplinaire ontwerpteams ’t tegen elkaar op in het parametrisch ontwerpen van de optimale staalconstructie.

Staalcafés »

Staalcafés

Elk jaar organiseert Bouwen met Staal één of meerdere Staalcafés. Dit is een kennis- en netwerkevent voor Bouwen met Staal-relaties, waaronder (potentiële) sponsors en exposanten Staalbouwdag 2022.

StudentenSTAALdag »

StudentenSTAALdag

Studenten Bouwkunde en Civiele Techniek maken intensief kennis met de mogelijkheden van bouwmateriaal staal.

StudentenSTAALprijs »

StudentenSTAALprijs

Waardeert het werk van studenten die tijdens hun afstuderen de mogelijkheden van staal in civiele en bouwkundige constructies hebben onderzocht en/of optimaal hebben benut.

Themasessies Drieluik bruggen »

Themasessies Drieluik bruggen

Maart 2022 organiseerde het Platform Stalen Bruggen drie online themasessie met als onderwerp 'Drieluik bruggen'. Er werden drie bruggen en drie verschillende technieken uitgelicht. De opnamen zijn terug te kijken via YouTube.

Themasessies Van Brienenoordbruggen »

Themasessies Van Brienenoordbruggen

Begin 2021 organiseerde het Platform Stalen Bruggen de drie online themasessie over de Van Brienenoordbruggen. De opnamen zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Webinars »

Webinars

Webinars over uiteenlopende onderwerpen, staal- en bouwgerelateerd.

Webinar Bulbs versus Troggen »

Webinar Bulbs versus Troggen

Donderdag 15 december van 12.30-14.00 gaven Jan Hiddingh (Provincie Groningen), Bert Hesselink en Ernst Klamer (beiden Royal HaskoningDHV) een online presentatie met als titel "Bulbs versus troggen".

Webinar-reeks Digitale innovatie »

Webinar-reeks Digitale innovatie

Digitale innovatie heet de nieuwe reeks maandelijkse webinars waarin Bouwen met Staal samen met deskundigen van bedrijven uit de Nederlandse bouwindustrie de inzet van vernieuwende ontwerptechnieken en -tools in bouwprojecten uit de doeken doet.

Workshops »

Workshops

In samenwerking met andere partijen organiseert Bouwen met Staal regelmatig workshops over een bepaald onderwerp.