Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Evenementen

Staalbouwdag »

Staalbouwdag

Jaarlijks kennis- en netwerkevent voor de (inter)nationale (staal)bouw.

Hackathon@Staalbouwdag 2024 »

Hackathon@Staalbouwdag 2024

During the Hackathon@Staalbouwdag, Tuesday the 15th of October 2024 in Leusden, multidisciplinary teams will compete in designing the best structure.

Avondsessies »

Avondsessies

Bedrijfsbezoeken waarbij leden met elkaar in discussie treden en ervaringen uitwisselen op het gebied van de staalbouw.

Dutch Open Student STEEL Award »

Dutch Open Student STEEL Award

The Dutch Open STEEL Award (DOSS-award) is an annual, international prize, organised by Technical University Delft and Bouwen met Staal, for all MSc students graduating on the field of structural application of steel.

Gastcolleges »

Gastcolleges

Gastcolleges op roc’s, hogescholen en universiteiten door heel Nederland.

Masterclasses »

Masterclasses

In samenwerking met het TNO en Rijkswaterstaat organiseert Bouwen met Staal voor het Platform Stalen Bruggen masterclasses over een specialistisch onderwerp.

Prepainted Metal Trophy »

Prepainted Metal Trophy

De Prepainted Metal Trophy (enabled by ECCA) is een prijs die aan een studentenproject kan worden toegekend voor een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal. Op deze pagina leest u meer over deze award en vindt u een uitgebreide omschrijving van voorgelakt metaal met voorbeelden van bouwkundige toepassingen.

Staalcafés »

Staalcafés

Het Staalcafé is de jaarlijkse informatieve nieuwjaarsbijeenkomst voor relaties van Bouwen met Staal, waaronder verenigingsleden en (potentiële) sponsors en exposanten van de Staalbouwdag.

StudentenSTAALdag »

StudentenSTAALdag

Studenten Bouwkunde en Civiele Techniek maken intensief kennis met de mogelijkheden van bouwmateriaal staal.

StudentenSTAALprijs »

StudentenSTAALprijs

Waardeert het werk van studenten die tijdens hun afstuderen de mogelijkheden van staal in civiele en bouwkundige constructies hebben onderzocht en/of optimaal hebben benut.

Themasessies Drieluik bruggen »

Themasessies Drieluik bruggen

Maart 2022 organiseerde het Platform Stalen Bruggen drie online themasessie met als onderwerp 'Drieluik bruggen'. Er werden drie bruggen en drie verschillende technieken uitgelicht. De opnamen zijn terug te kijken via YouTube.

Themasessies Van Brienenoordbruggen »

Themasessies Van Brienenoordbruggen

Begin 2021 organiseerde het Platform Stalen Bruggen de drie online themasessie over de Van Brienenoordbruggen. De opnamen zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van Bouwen met Staal.

Webinars »

Webinars

Webinars over uiteenlopende onderwerpen, staal- en bouwgerelateerd.

Webinar-reeks Digitale innovatie »

Webinar-reeks Digitale innovatie

Digitale innovatie heet de nieuwe reeks maandelijkse webinars waarin Bouwen met Staal samen met deskundigen van bedrijven uit de Nederlandse bouwindustrie de inzet van vernieuwende ontwerptechnieken en -tools in bouwprojecten uit de doeken doet.

Workshops »

Workshops

In samenwerking met andere partijen organiseert Bouwen met Staal regelmatig workshops over een bepaald onderwerp.

TC 3 seminar ‘Modellering van staalconstructies bij brand (FSE)’ »

TC 3 seminar ‘Modellering van staalconstructies bij brand (FSE)’

Benieuwd naar Fire Safety Engineering van staalconstructies, zowel in theorie als in de praktijk? Dan nodigen we je van harte uit om op vrijdag 26 april a.s. naar het gratis seminar Modellering van staalconstructies bij brand (FSE) te komen, georganiseerd door de Technische Commissie Brandveiligheid van Bouwen met Staal in samenwerking met Troned Safety Campus in Enschede.