Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

ASK Romein neemt Hillebrand over

ASK Romein neemt met ingang van 1 januari 2017 Constructiebedrijf Hillebrand uit Middelburg over.

« terug naar Nieuws

ASK Romein wil daarmee een positie verwerven in de bruggenbouw in Nederland en België. De overname past in de groei-strategie die ASK Romein heeft om op alle facetten van staalbouw een leidende rol te spelen.

Hillebrand heeft op de Nederlandse markt een vooraanstaande positie in de bouw van middelgrote bruggen. Daarnaast is Hillebrand actief in de offshore-sector. Als gevolg van de malaise in de offshore-sector wordt Hillebrand geconfronteerd met sterk teruglopende resultaten. Door de overname wordt de continuïteit van Hillebrand gewaarborgd. Frits Evenblij, algemeen directeur ASK Romein Staalbouw: “We zijn blij dat we met de overname een groot deel van de werkgelegenheid kunnen behouden, maar daarnaast ontkomen wij er niet aan dat er een reorganisatie zal plaatsvinden waarbij ca. 20 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan.”

Hillebrand zal na de overname een nog sterkere partner zijn voor al haar opdrachtgevers en verder kunnen groeien als gerenommeerde bruggenbouwer en offshore-toeleverancier.

Bron en beeld: ASK Romein