Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Karel Doorman in Shanghai

Tijdens de CTBUH wereldhoogbouwconferentie, deze week in Shanghai, staat een lezing over appartementengebouw De Karel Doorman op het programma.

« terug naar Nieuws
Karel Doorman in Shanghai

Het licht-bouwenproject zal er opgediend worden als mogelijke methode voor stedelijke verdichting en meervoudig grondgebruik. Spreker Maurice Hermens, constructeur bij RoyalHaskoningDHV, ziet de internationale belangstelling voor het project als een bevestiging voor het feit dat ‘we in de Nederlandse bouwwereld heel bijzondere dingen doen’.

De Karel Doorman is genomineerd voor de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2014. Klik hier voor een omschrijving van het project, dat nieuwe kennis genereerde over licht bouwen met staal.

Grootschalige toepassing van de licht-bouwmethode in dichtbevolkte binnensteden is niet ondenkbaar. Het thema van de hoogbouwconferentie, die wordt gehouden van 16 tot en met 19 september, luidt ‘Future Cities; Towards sustainable vertical urbanism’. Het Rotterdamse appartementengebouw heeft vele kwaliteiten op gebied van duurzaamheid. Van de spaarzame inzet van bouwmateriaal en -materieel, beperkte sloop(afval), geringe hinder en transportbewegingen tot en met het gebruik, meer bepaald: de energierekening van de bewoners. (Bouwen met Staal, 14 september 2014)