Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Prima score voor Nationale Staalprijs

Er zijn 119 staalbouwprojecten goedgekeurd voor deelname aan de Nationale Staalprijs 2016, waarvan 39 meedingen naar de Duurzaamheidsprijs.

« terug naar Nieuws

Dat is een prima score, aldus de organisatie die twee jaar geleden met 102 inzendingen nog een ‘luwte’ constateerde. Alle projecten zijn inmiddels in te zien op de website van de Nationale Staalprijs.

Vooral in de categorie Utiliteitsbouw (47 inzendingen) zal er moeten worden gestreden. Niet alleen is de kwaliteit over het algemeen hoog, maar gaat het vaak om projecten van betekenis waarbij architectonisch en constructief van allure kan worden gesproken.

Aan categorie B en C zal de jury geen al te zware dobber hebben. Kwantitatief enigszins tegenvallend is de categorie woningbouw; daar bleef de teller steken op 5 stuks. Ook bij Industrie (11) is het aantal bescheiden, maar dat is wel vaker het geval.

Daarentegen is het aanbod in de categorie Infrastructuur opvallend breed qua typologie. Zo doet onder meer het verkeersportaal zijn intrede. Traditiegetrouw is het aanbod in de categorie Karakteristieke Stalen bouwdelen (33 stuks) breed en gevarieerd. Net als in Utiliteitsbouw zitten ook in de categoriebrede Duurzaamheidsprijs een paar sterke tegenstanders die het tegen elkaar op zullen moeten nemen.

De jury komt in juni twee keer bijeen, waarna in juli de genomineerden bekend worden gemaakt. De bekenmaking en uitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Staalbouwdag op dinsdag 11 oktober in Amsterdam.