Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Staalbouwer beantwoordt vraag in Afrika

Staalbouwer Dijkstaal uit Maassluis bouwde al 94 modulaire vakwerkbruggen voor Afrika.

« terug naar Nieuws
Staalbouwer beantwoordt vraag in Afrika

Was woningbouw in staal door versnelde economische groei in Afrikaanse landen als Nigeria, Ethiopië en Ghana vorig jaar al een thema, de vraag naar infrastructuur blijft daarbij niet achter. De staalbouwer aan de Nieuwe Waterweg liet, geholpen door een subsidieregeling, inmiddels een kleine honderd bruggen met een gezamenlijke lengte van 2,4 km op transport zetten

Lees in een bijdrage op Ondernemer.nl waarin Dijkstaal vertelt over exportkansen van eenvoudig te transporteren lichte vakwerkbruggen, meer bepaald: bruggen van het Warren-vakwerk type die met veelal korte overspanningen een maximale materiaalprestatie leveren.

Familiebedrijf Dijkstaal, die maatschappelijk verantwoord ondernemen verbindt met duurzaamheid, neemt thans deel in Ghana aan een business case geleid door Deltares. Het staalbedrijf gebruikte aanvankelijk de zogenaamde ORET-subsidies (FMO), die zijn omgezet in de ORIO-regeling. Die blijkt evenwel moeilijker realiseerbaar. Vooral het korte-termijn karakter van subsidieregelingen bemoeilijken de ontwikkeling naar een duurzame business case, aangezien direct zaken doen met de Ghanese overheid nog met onzekerheden is omgeven. (Bouwen met Staal, 21 oktober 2014)