Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Veertig vrachtwagens voor brugoperatie

De anders zo rustige Von-Walthausen-Straße in Bochum was vorig weekend het toneel van een hijs-actie waarbij het materieel in veertig vrachtwagens werd aangevoerd.

« terug naar Nieuws

Voor het uithijsen van een 340 ton zware stalen spoorbrug, die wordt vervangen, voerde Wagenborg Nedlift de Liebherr 750 tons rupskraan LR1750 aan, uitgerust met 260 ton extra superlift ballast. Ruim 40 vrachtwagens waren er nodig om deze reus naar de werklocatie te brengen, aangezien de opdracht was de kraan op te bouwen om in de krappe straat tussen de woonhuizen.


Tijdens een spoorafsluiting in het weekeinde werd de oude brug voorzichtig van zijn fundatie gehesen. Ondertussen was aan de andere kant van het spoor de 400 tons mobiele kraan van Wagenborg Nedlift opgesteld, die de nieuwe tijdelijke brug van 54 ton plaatste. Ruim binnen de spoorafsluiting was de klus geklaard. Over een paar weken is de route over het spoor weer begaanbaar voor het verkeer.

Bochum staat onder meer bekend om zijn zeven stalen spoorbruggen, van eenvoudig en functioneel tot bijzonder fraai en elegant, zoals Brücke 11 hierboven. Klik hier voor informatie. (Bouwen met Staal, 20 januari 2015)