Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Duits-Nederlands Bruggenbouw Symposium

Donderdag 12 maart organiseren de Nederlandse Bruggenstichting en de Duits-Nederlandse Handelskamer het Duits-Nederlandse Bruggenbouw Symposium.

« terug naar Agenda

Zowel Nederland als Duitsland staan voor de even urgente als grootschalige opgave van onderhoud en eventuele vervanging van vele oudere bruggen uit de jaren ’60 en ‘70.

Alleen al in Noordrijn-Westfalen, direct aan de Nederlandse grens, trekt de verantwoordelijke overheidinstantie van de deelstaat Strassen.NRW er jaarlijks 1,4 miljard euro voor uit. En het Nederlandse Rijkswaterstaat heeft voor de komende tien jaar 2,5 miljard euro gereserveerd voor functionele verbetering, capaciteitsuitbreiding en verduurzaming van de bruggenvoorraad.

‘Twee landen, één thema’ is dan ook de opmaat voor het Duits-Nederlandse Bruggenbouw Symposium. Belanghebbenden uit beide landen komen samen in de Juliana Sessiezaal 1 van de Jaarbeurs in Utrecht om de gedeelde opgave en de kansen voor gedeelde oplossingen te identificeren.

Aanbod komen onder meer de opties van digitale middelen bij bouw en beheer van bruggen, energiebesparende regeltechniek, preventief onderhoud en de inzet van lichtgewicht constructies. Tot de sprekers behoort Michèle Blom, directeur-generaal van Rijkswaterstaat.