Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Themasessie Van Brienenoordbruggen

Het onlangs gerevitaliseerde Platform Stalen Bruggen herstart haar activiteiten met drie online themasessies over de Van Brienenoordbruggen bij Rotterdam.

« terug naar Agenda

Het Platform Stalen Bruggen, opgezet door Rijkswaterstaat, TNO en Bouwen met Staal, wil de kennis over en voor het versterken of vervangen van bestaande stalen bruggen delen met alle betrokken disciplines binnen de Nederlandse bouw en infrastructuur. In dat perspectief belicht de eerste themasessie op 26 januari de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de twee Van Brienenoordbruggen over de Maas bij Rotterdam. In de vervolgsessies in maart komen onder meer het monitoren van de bruggen in de huidige gebruiksfase, versterkingsontwerp en orthotrope rijdekken aan bod.

De themasessies worden online georganiseerd en zijn, na aanmelding, kosteloos bij te wonen. Deelname levert 1 KE/PE-punt op voor het Constructeursregister.

  • Programma en aanmelden
  • Foto, uit de beeldbank van Rijkswaterstaat: op 20 februari 1989 transporteren zes sleepboten de tweede Van Brienenoordbrug naar de eindbestemming naast de eerste Van Brienenoordbrug (foto: Bart van Eyck).