Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Contractmanagement

Een praktische cursus ontwikkeld voor staalconstructiebedrijven. Het Constructeursregister kent de cursist 3 punten toe voor het volgen van deze cursus.

« terug naar Cursussen

Het dagelijks leven en werken wordt meer en meer beïnvloed door juridische zaken, contracten, bestekvormen, verschillende aanbestedingsmethoden, enz. Voor de staalbouwers is dat lang niet altijd ‘gesneden koek’. De focus ligt bij bouwen, ontwerpen, samenstellen, lassen, monteren en op een zo efficiënt mogelijke wijze een mooi product bij de klant afleveren. Dát is de  dagelijkse uitdaging. Maar ook het leren omgaan met de verdere verjuridisering hoort bij de huidige tijd. Waarbij het ontvangen van een claim wanneer er iets niet goed gaat, normaal is.

In samenwerking met Bouwen met Staal, SNS, Jos van den Bersselaar Constructie, Evers Staalconstructies heeft BOB Opleiding, training en advies een cursus contractmanagement ontwikkeld om de calculators, werkvoorbereiding en projectleiders te trainen in de verschillende contract- en bestekvormen. Van eigen overeenkomsten, naar UAV
en UAV-GC: alle contractsoorten met de voor- en nadelen, ins- en out's en de meest voorkomende fouten worden in vijf
middagen behandeld. Hierdoor wordt uw juridische positie als bedrijf versterkt. Daarnaast bestaat de training ook uit een 
stukje persoonlijke vaardigheden; hoe kan de boodschap gebracht worden. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn tenslotte twee verschillende zaken. 


Hans van den Bersselaar (directeur Jos van den Bersselaar Constructie) beschrijft hiernaast zijn motivatie om medewerkers aan deze cursus te laten deelnemen.

"Steeds vaker worden we als staalbouwers geconfronteerd met juridisch voetangels en klemmen die lopende een project aan het licht komen. De tijd van ‘een man, een man, een woord, een woord’ ligt definitief achter ons.
En met al die techneuten in onze bedrijven is dat lastig. Zij zijn mensen van tekeningen en plaatjes en niet zo van regels, bedingen en kleine lettertjes.  Toch wordt het goed interpreteren van inkoopvoorwaarden, raamcontracten en andere aansprakelijkheidsbedingen steeds belangrijker.
Daarom zochten wij al een tijdje naar toepasbare lesstof om onze calculators, tekenaar, werkvoorbereiders en met name projectleiders te voorzien van kennis met praktische handvaten. Want het blijkt vaak zo dat op de juiste manier offreren, met de juiste teksten er in, een hoop ellende kan voorkomen.
Na een pilot met Evers Staalconstructie, BmS en onze mensen heeft BOB nu een compacte training ontwikkeld die snel praktische hulpmiddelen aanreikt. Een must voor elke staalbouwer, zou ik zeggen."
Hans van den Bersselaar

Bestemd voor

Iedereen binnen de staalbouw die met contracten te maken heeft, calculatoren, werkvoorbereiders en projectleiders van staalconstructiebedrijven.

Niveau

HBO

Constructeursregister

Het Constructeursregister kent de cursist 3 punten toe voor het volgen van deze cursus.

Tijdsduur

5 middag-avonden van 16.00 tot 20.00 uur.

Waar en wanneer

Wanneer; voorjaar 2023 (voorlopig).
Locatie: Aristo, Brennerbaan 150 te Utrecht.

Docenten

Hein de Haan en Peter Schneider.

Programma

 • Type aannemingsovereenkomsten
 • Standaardvoorwaarden
 • Bestek
 • Bestekvoorwaarden
 • Contractvormen, inclusief:
 • Taken en bevoegdheden
 • Meer en minder werk
 • Opleveren bouwwerk
 • Claims
 • Aansprakelijkheid
 • Gespreksvaardigheden: voorkeursstijlen en onderhandelingstechnieken

De theorie wordt behandeld aan de hand van een aantal casussen uit de staalbouw. Het lesmateriaal is afgestemd op de staalbouw en geeft handvatten en duidelijke stelregels om contracten te doorgronden.

Kosten en studiemateriaal

De prijs is € 1.750,- voor bedrijfsleden Bouwen met Staal en SNS leden en € 2.195,- voor overige belangstellenden.
De cursusprijs is inclusief syllabus en een eenvoudige maaltijd en exclusief BTW.

Aanmelden

Gelieve zich uiterlijk 2 weken voor de aanvangsdatum via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina aanmelden. Iedere deelnemer voor zich.
U ontvangt een automatische notificatie. Op het moment dat er voldoende animo is ontvangt u een definitieve bevestiging. 
Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het E-mailadres voor facturatie!
Bij ‘Opmerkingen’ kunt u het eventuele inkoopnummer of overige opmerkingen kwijt.