Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Corrosiebescherming

Verwerf goed inzicht in de verschillende systemen om de corrosiebescherming van metalen te realiseren.

« terug naar Cursussen Meld je aan voor deze cursus

De focus van de cursus ligt op het verwerven van een goed inzicht in de verschillende systemen om de corrosiebescherming van metalen te realiseren.

Uit dit inzicht volgt dat de deelnemer op het einde van de opleiding op een goede manier kan beoordelen welk corrosiebeschermingsysteem geschikt is, en welke de randvoorwaarden zijn die gerespecteerd moeten worden om tot een goed eindresultaat te komen.

De docenten hebben een rijke praktische ervaring met corrosiebescherming. Voor deze opleiding wordt een parallel nagestreefd tussen de Belgische en Nederlandse opleiding, dankzij de uitwisseling van docenten en de opmaak van één gemeenschappelijke syllabus.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor iedereen die te maken krijgt met de keuze en toepassing van metalen in de bouwsector: ingenieursbureau’s, docenten, betrokkenen bij staalbouwbedrijven, projectleiders bij algemene aannemers, architecten, technisch-commerciële medewerkers bij schilderbedrijven, ...

De cursus is wellicht minder geschikt voor de technische en productie-specialisten bij de corrosiebeschermingsbedrijven zelf.

Niveau

HBO

Waar en wanneer

Regio Utrecht
De nieuwe data zijn nog niet bekend.

Tijdsduur

2 middag-avonden 15.00 tot 20.30 uur

Inhoud en achtergrond

Een gepaste corrosiebescherming is essentieel om de gewenste levensduur van een metalen bouwelement te bereiken. Dankzij de veelheid aan systemen, is er voor elke vraag een goede oplossing te vinden. Deze veelheid aan systemen leidt er echter ook toe dat een goede kennis noodzakelijk is om tot probleemloze oplossingen te komen.

De opleiding legt de focus op bouwtoepassingen. In hoofdzaak wordt gekeken naar corrosiebescherming bij staal, maar ook andere metalen komen aan bod. Na een compacte inleiding rond de oorzaken en verschillende corrosievormen, wordt dieper ingegaan op :

- De metalen met betere weerstand tegen corrosie (roestvast staal, aluminium, zink ...)

- Het overzicht en de keuze tussen de verschillende types van corrosiebescherming

- Een meer gedetailleerde analyse van de verfsystemen en de vereiste voorbehandelingen

- De mogelijkheden van metallische beschermingen

- Ontwerpregels m.b.t. corrosiebeschermingssystemen

- Een inleiding tot levensduurkosten (levensduur, onderhoud, ...)

Kosten en studiemateriaal

De prijzen van de vorige editie zijn € 1.085 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 1.285 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW.
Het lesmateriaal bestaat uit een cursusmap met syllabus en een afdruk van de sheets.
De nieuwe prijzen zijn nog niet bekend.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de 'Meld je aan'-button boven- of onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een automatische notificatie van uw aanmelding. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Op het moment dat er voldoende animo is, zullen de deelnemers een definitieve bevestiging ontvangen met details en een factuur per E-mail. Geeft u s.v.p. duidelijk de tenaamstelling van de factuur op alsmede het E-mailadres voor facturatie inclusief een eventueel inkoopnummer. Eventuele overige zaken/vragen kunt u aangeven bij ‘Opmerkingen’.