Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Kraanbanen

De module Kraanbanen van de cursus Hallen is zo'n groot succes, dat deze op 23 januari 2020 nogmaals wordt aangeboden.

« terug naar Cursussen
Kraanbanen

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. De volledige cursus Hallenbouw, inclusief de module Kraanbanen wordt in het najaar van 2020 opnieuw aangeboden. Als u interesse heeft, kunt u dit zonder verplichtingen doorgeven aan Bouwen met Staal.

Inhoud

De module Kraanbanen van de cursus Hallenbouw wordt donderdag 23 januari 2020 nogmaals (nu afzonderlijk) aangeboden.

Afb.: All Weather Terminal 4, arch. en foto: Pieters Bouwkunde.

Programma avond 23 januari 2020

18.00

Ontvangst met koffie en thee

 

18.30

Welkomstwoord, introductie en korte voorstelronde

Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden)

18.40

Kraanbanen (deel 7a)
- Bovenloopkranen (kraanrail en wielgeleiding)
- Kraanbelastingen (dynamische factoren, verticale belastingen, horizontale belastingen, combinatie van belastingen)
- Vermoeiing (vermoeiingsbelasting en toetsen op vermoeiiing)

Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden)

19.40

Pauze met koffie, thee en fris

 

19.55

Kraanbanen (deel 7b)
Ontwerpaspecten:
- detaillering van de kraanbaanligger
- berekening kraanbaanligger
- stijfheid kraanbaanconstructie
- (eventueel) lasberekening blokrail
 

Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden)

21.00

Afsluiting

 

Bestemd voor

Geïnteresseerden in met name de ontwerpaspecten van het onderwerp hallenbouw, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen per module 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Hallenbouw aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Het Constructeursregister wordt beheerd door Bouwen met Staal en de Betonvereniging.

Docenten

Docent: Bram van der Kaa (Tata Steel IJmuiden)

Tijdsduur

Deze avondmodule is van 18.30 u. tot 21.00 u.

Waar en wanneer

Donderdag 23 januari 2020

Hofclub, gebouw Hofstaete
Zaagmolenlaan 4
Woerden

Er kan geparkeerd worden op het terrein bij de Hofclub. Mocht dit parkeerterrein vol zijn, dan kan er in omliggende straten of bij het Antoniusziekenhuis geparkeerd zijn.

Kosten en studiemateriaal

Voor deze ene module: € 375 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 415 voor overige belangstellenden. Het boek Hallen is inbegrepen in de deelnamekosten. Daarom zijn de cursusprijzen 100 euro hoger dan die van de modules Aardbevingsbestendig ontwerpen en Dynamica van gebouwen. Aanvullend ontvangen de deelnemers de syllabus met presentaties en opgaven. De prijs is ook inclusief catering. Prijzen zijn exclusief BTW. Uitsluitend op aanvraag geldt, dat cursisten die het boek al hebben aangeschaft, 100 euro korting ontvangen op de cursusprijs. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt. Heeft u het boek Hallen al in uw bezit? Dan krijgt u € 100,- korting.

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. In het veld Opmerkingen geeft u aan, aan welke modules u wilt deelnemen.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle 4 middag-avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

Programma

De middag- en avondmodules van de cursus Hallenbouw zijn afzonderlijk te volgen en zijn gebaseerd op de hoofdstukken van het studieboek Hallen. Waar mogelijk zijn de auteurs van de hoofdstukken aan deze cursus verbonden als docent.

  1. Inleiding Hallen door Joris van der Vorst (architect ASK-Romein) en Mic Barendsz (projectleider/bouwkundige bij Bouwen met Staal) en Vloeren door Ab van den Bos (directeur engineering DIANA FEA) (donderdag 31 oktober 2019 's middags)
  2. Gevel en dak door Niels Blauwiekel (dak- en gevelspecialist COFAC), Otto Kettlitz (dak- en gevelspecialist Nieman-Kettlitz & lid technische commissie Dumebo-DWS) & Marco Pauw (hoofdredacteur Bouwen met Staal) (donderdag 31 oktober 2019 's avonds)
  3. Stabiliteit van hallen & Constructiesystemen voor hallen door Bert Snijder (hoogleraar Staalconstructies Technische Universiteit Eindhoven) (dinsdag 12 november 2019 's middags)
  4. Constructief ontwerp geschoorde hal & Toetsen ontwerp geschoorde hal door Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (dinsdag 12 november 2019 's avonds)
  5. Kosten van hallen door David Meijer (bouwkostenadviseur (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Rayaan Ajouz (onderzoeker Bouwen met Staal & junior-constructeur ABT) (donderdag 21 november 2019 's middags)
  6. Brandveiligheid van hallen door Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsexpert Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) (donderdag 21 november 2019 's avonds)
  7. Kraanbanen door Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden) (donderdag 28 november 2019 's middags)
  8. Duurzaam bouwen met staal door Anton Bronsvoort (architect Bronsvoort Blaak Architecten) en Jan-Pieter den Hollander (projectleider duurzaamheid Bouwen met Staal) (donderdag 28 november 2019 's avonds)