Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Dynamica van gebouwen, 1e avond

Introductie tot de trililngsproblematiek waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. De voorbeelden komen uit de adviespraktijk van de docenten.

« terug naar Dynamica van gebouwen Meld je aan voor deze cursus

Inhoud module 2

Deze module wordt deels in het Engels gegeven.

In deze module wordt de dynamica van hoge gebouwen onder windbelasting behandeld. Chris Geurts zal aandacht besteden aan de van toepassing zijnde rekenmethoden en de criteria voor de beoordeling van trillingsniveaus. Sergio Sanchez behandelt methoden om de demping van hoogbouw te bepalen aan de hand van gemeten data. De cursisten worden aan de hand van een oefening meegenomen in deze methoden.

Afb.: Stadskantoor Utrecht, arch.: Kraaijvanger, foto: Kraaijvanger.

Programma 1e avond

17.30

Avondeten

Voor cursisten die ook de middagmodule bijwonen

18.00

Ontvangst met koffie en thee

Voor cursisten die uitsluitend de avondmodule bijwonen

18.30

Welkomstwoord en introductie

Mic Barendsz (Bouwen met Staal)

18.35

Module 2:
Demping van hoogbouw
Introductie in dynamica van hoe gebouwen

Dr.ir. Chris Geurts (TNO)

19.15

Identification of damping in high-rise buildings

Ir. Sergio Sánchez Gómez (TU Delft)

20.00

Introductie van oefening en korte break

 

20.15

Oefening: Bepaling van demping uit gemeten tijdsignalen

Ir. Sergio Sánchez Gómez (TU Delft)

20.45

Bespreking van de oefening

 

21.00

Afsluiting avondmodule

 

Bestemd voor

Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs, tekenaar/constructeurs, toezichthouders (medewerkers bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook interessant voor technisch ingestelde architecten, docenten Bouwkunde en Civiele Techniek en medewerkers van bouw- en staalconstructiebedrijven.

Niveau

(post-)HBO, TU

Kenniseenheden

Register-ontwerpers en register-constructeurs ontvangen per module 2 punten voor permanente educatie of kenniseenheden voor toetsing voor toetreding tot het Constructeursregister. 2 KE/PE-punt per module. 8 KE/PE-punten als u alle 4 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Dynamica van gebouwen aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Het Constructeursregister wordt beheerd door Bouwen met Staal en de Betonvereniging. Deelnemers ontvangen uitsluitend op aanvraag een bewijs van deelname.

Docenten

Docent van deze module is: ir. Sergio Sánchez Gómez (TU Delft) en dr.ir. Chris Geurts (TNO)

Tijdsduur

Deze eerste avond is 18:00 tot 21:00 uur.

Waar en wanneer

De daatum is nog niet bekend.
Omgeving Utrecht

Kosten en studiemateriaal

Onderstaande pijzen zijn van vorig jaar. Nieuwe prijzen zijn nog niet bekend.
Voor deze ene module: € 275 voor bedrijfsleden vereniging BmS; € 315 voor overige belangstellenden. Prijzen zijn exclusief BTW. De cursus is inclusief syllabus met presentatie. De prijs is ook inclusief catering. Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van SoViST, ontwerptool voor trillingen en geluid en wordt deze tool gratis beschikbaar gesteld. Zie onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. De prijzen zijn zo opgebouwd, dat u korting ontvangt als u meerdere modules volgt.

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

bedrijfsleden

€ 275

€ 525

€ 750

€ 955

niet-bedrijfsleden

€ 315

€ 605

€ 865

€ 1.100

Aanmelden

Voor deelname kunt u zich aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle zes middag-avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

Programma

Deze middag-avondmodules bieden ontwerpers en rekenaars, die in hun opleiding of werk wel enige ervaring hebben met dynamica, meer inzicht in:

  1. inleiding dynamica en vloertrillingen door Sven Lentzen 
  2. demping van hoogbouw door Sergio Sanchez en Chris Geurts 
  3. effect van spoortrillingen en het voorkomen van hinder door Arnold Koopman 
  4. aardbevingsbestendig ontwerpen aan de hand van NPR 9998 

Organisatie en meer informatie

De cursus wordt georganiseerd door Bouwen met Staal en is opgezet samen met Level Tools. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mic Barendsz, Bouwen met Staal, tel. 088-3531212. Of schrijf een email naar mic@bouwenmetstaal.nl. De cursus vloeit voort uit een eerdere samenwerking van Bouwen met Staal  met Betonvereniging, Centrum Hout en SBRCURnet.