Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Hallenbouw, 24 november ‘s middags - Kosten

Deze zevende module gaat over de kosten van een hal.

« terug naar Hallenbouw

Inhoud module 7 Kosten van hallen

De cursus Hallenbouw gaat op 24 november verder met de module Kosten met docenten David Meijer (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Frank Maatje en Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal). In de avond neemt Ralph Hamerlinck (Adviesbureau Hamerlinck en Bouwen met Staal) het stokje over met de module Brandveiliigheid van hallen.

Afb.: Brainport Industries Campus - Cluster I, ontw. en foto: Vissers & Roelands architecten & ingenieurs.

Programma middag 24 november 2022

14.30

Ontvangst met koffie en thee

 

15.00

Welkomstwoord, introductie en korte voorstelronde

Frank Maatje (Bouwen met Staal)

15.10

Module 7a:
Kosten van hallen (deel 7a)
Inleiding kosten. Hoe zijn de kosten van een hal opgebouwd? Welke rol spelen de stalen producten, zoals de constructie en gevel- en dakbekleding daarin?

Optiek van de staalbouwer en detailengineer. Hoe zijn de kosten te beïnvloeden? Ontwerpaspecten die invloed hebben op kosten, zoals materiaal en arbeid. Invloed van de verbindingen op de kosten van de staalconstructie

Demonstratie parametrisch ontwerpen met aangehangen kostencalculatie

Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal)

16.10

Pauze met koffie, thee en fris

 

16.20

Module 7b:
Kosten van hallen (deel 7b)
Optiek van de bouwkostenadviseur. Hoe gaan de ontwerper/bouwer/kostenadviseur om met kostenkengetallen? Welke kostenkengetallen zijn er? Wat zijn die kostenkengetallen voor de staalconstructie en de dak- en wandbekleding?

Opgave kosteninschatting hal

David Meijer (Vitruvius Bouwkostenadvies)

17.30

Afsluiting middagmodule

 

17.30

Langere pauze voor eventueel avondeten

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

18.30

Start avondmodule Brandveiligheid van hallen

Voor cursisten die zowel de middag- als de avondmodule bijwonen

Bestemd voor

Geïnteresseerden in met name de ontwerpaspecten van het onderwerp hallenbouw, zoals constructief ontwerpers, constructeurs, aannemers, staalbouwers, architecten, bouwkundigen, toeleveranciers aan de staalbouw, docenten, studenten, bouwtoezichten, enz.

Niveau

MBO, HBO en TU

Kenniseenheden Constructeursregister

Deelnemers ontvangen per module 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister. 20 KE/PE-punten als u alle 10 modules volgt.

Als u bij het Constructeursregister de punten voor permanente educatie online invult via Mijn CR, kunt u op de lijst met activiteiten de modules Hallenbouw aanvinken. Bij toetsing van het aantal studiepunten wordt dit door de toetsingscommissie van het Constructeursregister gecheckt aan de hand van de deelnemerslijst. Bij deze cursus ontvangen deelnemers tevens een deelnamecertificaat.

Docenten

Docenten van deze module: Frank Maatje (Bouwen met Staal) & David Meijer (Vitruvius Bouwkostenadvies) & Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal).

Tijdsduur

Deze  middagmodule is van 14.30 u. tot 17.30 u.

Waar en wanneer

Hofclub, gebouw Hofstaete (Zaagmolenlaan 4 te Woerden) of online via MS Teams (bij Opmerkingen vooraf opgeven).
Donderdag 24 november 2022 middag

Kosten en studiemateriaal

Voor één module: € 375,- voor bedrijfsleden van vereniging BmS en € 415,- voor overige belangstellenden. 
Het boek Hallen is inbegrepen in de deelnamekosten. Aanvullend ontvangen de deelnemers de syllabus met presentaties en opgaven. De prijs is inclusief catering maar exclusief BTW. Uitsluitend op aanvraag geldt, dat cursisten die het boek al in bezit hebben, € 100,- korting ontvangen op de cursusprijs. 
Op deze cursus zijn onze algemene inschrijvings- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Als u één of meerdere afzonderlijke modules volgt, is de prijs af te lezen uit onderstaande tabel. 

 

1 module

2 modules

3 modules

4 modules

5 modules

6 modules

7 modules

8 modules

9 modules

10 modules

bedrijfsleden

€ 375

€ 625

€ 850

€ 1.055

€ 1.240

€ 1.395

€ 1.530

€ 1.645

€ 1.740

€ 1.815

niet-bedrijfsleden

€ 415

€ 705

€ 965

€ 1.200

€ 1.410

€ 1.595

€ 1.755

€ 1.890

€ 2.005

€ 2.110

Aanmelden

Aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan deze pagina waarna u een automatische notificatie ontvangt (eventueel in de SPAM). 

In het veld Opmerkingen svp aangeven:

 • aan welke modules u wilt deelnemen
 • of bent u in het bezit bent van het boek Hallen
 • inkoop-/ordernummers of andere belangrijke informatie t.b.v. de facturatie
 • eventuele dieetwensen
 • of u online deelneemt

Pas wanneer de cursus voldoende deelnemers heeft ontvangt u de definitieve bevestiging met alle details.
Aanmelden voor de gehele cursus, dat wil zeggen alle 5 middag+avondmodules, kunt u doen door op de aanmeldbutton te klikken op deze pagina.

Programma

Deze middag- en avondmodules zijn afzonderlijk te volgen en zijn gebaseerd op de hoofdstukken van het studieboek Hallen. Waar mogelijk zijn de auteurs van de hoofdstukken aan deze cursus verbonden als docent.

 1. Inleiding Hallen door Joris van der Vorst (architect ASK-Romein) en Mic Barendsz (projectleider/bouwkundige bij Bouwen met Staal) (donderdag 3 november 2022 's middags)
 2. Gevel en dak door Niels Blauwiekel (dak- en gevelspecialist M3C), Otto Kettlitz (dak- en gevelspecialist Nieman-Kettlitz & lid technische commissie Dumebo-DWS) & Marco Pauw (hoofdredacteur Bouwen met Staal) (donderdag 3 november 2022 's avonds)
 3. Vloeren door Ab van den Bos (directeur engineering DIANA FEA) (donderdag 10 november 2022 's middags)
 4. Stabiliteit van hallen & Constructiesystemen voor hallen door Bert Snijder (hoogleraar Staalconstructies Technische Universiteit Eindhoven) (donderdag 10 november 2022 's avonds)
 5. Constructief ontwerp geschoorde hal & Toetsen ontwerp geschoorde hal door Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 17 november 2022 's middags)
 6. Verbindingen in halconstructies door Cock Dol (zelfstandig constructeur) en Marcel van Odenhoven (eigenaar/directeur en constructeur Adviesburo Van Odenhoven) (donderdag 17 november 2022 's avonds)
 7. Kosten van hallen door David Meijer (bouwkostenadviseur (Vitruvius Bouwkostenadvies) en Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) & Rayaan Ajouz (onderzoeker Bouwen met Staal & junior-constructeur ABT) (donderdag 24 november 2022 's middags)
 8. Brandveiligheid van hallen door Ralph Hamerlinck (brandveiligheidsexpert Bouwen met Staal en Adviesbureau Hamerlinck) (donderdag 24 november 2022 's avonds)
 9. Kraanbanen door Bram van de Kaa (Tata Steel IJmuiden) (donderdag 1 december 2022 's middags)
 10. Duurzaam bouwen met staal door Jan-Pieter den Hollander (projectleider duurzaamheid Bouwen met Staal) (donderdag 1 december 2022 's avonds)

Extra studiemateriaal

Het cursusmateriaal (boek Hallen) wordt tijdens de lessen uitgedeeld. Overig materiaal wordt digitaal beschikbaar gesteld.