Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Avondsessie ‘Effectief interdisciplinair data delen in de staalbouw’ (11 mei 2023)

En: wat gaat AI (Artificial Intelligence) betekenen voor het constructief ontwerp en de constructeur? Daarover gaat deze gratis kennis-sessie voor constructeurs, staalbouwers en andere professionals in de staalbouw, door Pathw.ai, Infosteel en Bouwen met Staal, op donderdag 11 mei 2023 op de TUe-campus in Eindhoven.

« terug naar Avondsessies

Avondsessie

Effectief interdisciplinair data delen in de staalbouw én wat gaat AI betekenen voor het constructief ontwerp en de constructeur?

Interdisciplinair ontwerpen en bouwen. Het is inmiddels een minstens zo gangbare als logische methodiek bij bouwprojecten met staal, zowel in de utiliteits-, industrie- en woningbouw als in de GWW-sector. Of die methodiek ook daadwerkelijk resulteert in een doelmatig ontwerp- en bouwproces en uiteindelijk in een bouwconstructie waar alle betrokkenen blij en tevreden mee zijn, valt of staat bij een doeltreffende samenwerking tussen de ontwerpende- en bouwende disciplines.

Het vlot en onbelemmerd delen van informatie, kennis en inzichten tussen de (hoofd)constructeur, (detail)engineer, aannemer, staalbouwer en de verschillende toeleveranciers is daarbij de sleutel tot een succesvolle samenwerking.

Pathw.ai, specialist in software voor de staalbouwsector, reikt die sleutel aan met een nieuw samenwerkingsplatform: één tool waarmee de betrokken projectpartners – 24/7, veilig en tijd- en (faal)kostenbesparend – hun data kunnen invoeren, delen en beheren. Bovendien beschikt de tool over de mogelijkheid om uitgebreide bibliotheken aan te maken met reeds beproefde gegevens en oplossingen, bijvoorbeeld voor de stabiliteit van de (hoofd)draagconstructie of voor kolom/liggerverbindingen.

Tijdens een interactieve avondsessie op donderdag 11 mei demonstreert Pathw.ai de functies van het nieuwe platform en belicht een tweetal kennis- en ervaringsdeskundige constructeurs de mogelijkheden en kansen voor effectief (gezamenlijk) gebruik.

Aansluitend spreekt het expertpanel zich uit over de toekomst van het construeren en de constructeur in het licht van de opmars van AI, Artificial Intelligence. Ze gaan met elkaar in debat over cruciale vragen en vraagstukken, als: ‘Gaat AI de mens in het ontwerp- en bouwproces vervangen?’, ‘Gaat AI het ontwerpproces radicaal veranderen?’, ‘Gaat de constructeur door AI dan een andere rol vervullen en welke invloed heeft AI op het vakgebied van deze professional?', ‘Hoe gaan we om met bestaande en nieuwe data en oplossingen?’ en ‘Wordt Pathw.ai hiervoor straks een open ‘marktplaats’?

Na de paneldiscussie en het lopend buffet gaat de sessie verder met de presentatie en bespreking van de rekenmodellen die deelnemers zelf hebben ingevoerd en laten analyseren door de tool. (Zie ook het kader onderaan deze pagina).

Wanneer

Donderdag 11 mei 2023, aanvang 16:30 uur

Waar

Filmzaal, Café de Zwarte Doos, TUe campus, Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven.

Route (Google Maps)Parkeren

Voor wie

De avondsessie richt zich vooral op constructeurs en detailengineers, aannemers, staalbouwers, producenten en toeleveranciers aan de staalbouw.

Registerconstructeurs, -ontwerpers en -toetsers ontvangen na deelname aan deze avondsessie 2 KE/PE-punten voor het Constructeursregister.

Door wie

Voor nadere inlichtingen: Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal), e: rayaan@bouwenmetstaal.nl

Deelname is gratis

Aanmelden is mogelijk tot maandag 8 mei a.s. via de aanmeldbutton rechtsboven op deze pagina. Na aanmelding ontvangt u van Bouwen met Staal per e-mail een deelnamebevestiging. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. De bijeenkomst-locatie biedt plaats aan maximaal 60 personen. Mocht u ná aanmelding toch verhinderd zijn, dan ontvangt Bouwen met Staal hiervan graag een kennisgeving via mail info@bouwenmetstaal.nl

Programma

16:30 • Ontvangst

16:45 • Welkom

Bert Snijder (professor Structural Design (Steel Structures), TU Eindhoven)

17:00 • Wat is pathw.ai?

Ebrahim Lamkanfi (co-founder, Pathw.ai)

17:20 • Perspectief vanuit de gebruikers

Rocco Fontana (structural engineer, Timmers Cranes and Steelworks, Genk (B.) &

Frits Boot (directeur/structural engineer, Structural Engineering F. Boot, Landgraaf)

17:45 • Paneldiscussie

met:

Emiel Peltenburg (software-adviseur, MSc Engineering)

Kristiaan Flierman (salesmanager en MT-lid, Construsoft)

Ebrahim Lamkanfi (co-founder, Pathw.ai)

Moderatie:

Rayaan Ajouz (Bouwen met Staal)

18:00 • Lopend buffet

19:00 • Presentatie en bespreking rekenmodellen deelnemers in de pathw.ai-tool

20:00 • Einde

Finding your pathway

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het nieuwe pathw.ai-platform?

Bekijk de introductievideo www.pathw.ai

Zelf de opties van het platform ervaren?

Mail uw constructief-rekenmodel naar technology@pathw.ai of upload het model in OneDrive. Daarna ontvangt u kosteloos een tijdelijk test-account om het model door de tool te laten doorrekenen en uitkomsten ervan te bekijken.

Als u dat wilt, worden na overleg met Pathw.ai, de resultaten van de analyse gepresenteerd en nader belicht tijdens de avondsessie.

Extra aanmoediging...

Wie zijn/haar rekenmodel succesvol heeft opgeladen in de tool, maakt tijdens de avondsessie kans op een gratis, single professional gebruikslicentie voor de tool, voor een periode van zes maanden, ter waarde van € 1.074. Pathw.ai verloot er twee van deze licenties onder de deelnemers aan de actie.