Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Avondsessie Meco Metal (België) (REEDS PLAATSGEVONDEN)

Op dinsdag 29 november organiseert Bouwen met Staal samen met Infosteel, Liemar en Meco Metal een avondsessie Bij Meco Metal in België.

« terug naar Avondsessies

Datum

Dinsdag 29 november 2022

Duur

Eén middag/avond van 15.30 uur tot 20.00 uur

Waar

Klein-Heidestraat / Oudsbergen (Voorheen Meeuwen)

Bestemd voor

Directeuren, hoofden bedrijfsbureau, inkopers, projectleiders, calculatoren, tekenaars, productieleiders en constructeurs van staalconstructiebedrijven. Daarnaast ook interessant voor constructeurs, aannemers, adviseurs en architecten.

Kenniseenheden

Geeft 2 kennispunten voor het constructeursregister.

Organisatie

Meco Metal is middelgroot staalconstructiebedrijf dat een aantal jaren geleden onder de bezielende leiding van Harry Seijkens, Domien Driesen en Remi Moonen gestart is met Lean. Tot op heden zijn er ruim 800 verbetering consequent doorgevoerd in het bedrijf. Van een inefficiënt bedrijf is Meco Metal omgetoverd tot een geolied staalconstructiebedrijf. En nog steeds gaat Meco Metal door haar processen te optimaliseren. Daarbij is moderne en gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware natuurlijk een onmisbaar hulpmiddel om deze efficiency slag te ondersteunen.

In korte tijd is de volledige ERP softwareoplossing van Liemar succesvol geïmplementeerd bij Meco Metal, waarbij vooral de Project- én Productieplanning een zeer belangrijke module is in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Inhoud

Zijn we als Staalbouwketen klaar voor een onzekere toekomst? Meco Metal en Liemar tonen u graag hoe het kan.

Tijdens deze avondsessie leggen Harry Seijkens en Jan van Hapert van Liemar u uit hoe zij dit gedaan hebben en kunt u natuurlijk een kijkje nemen in deze efficiënte fabriek. Het belooft ook nog een leuke avondsessie door de Staalpub quiz: Wie hebben er meer verstand van Staal, de Belgen of de Nederlanders. Kortom een avondsessie die u niet mag missen.

Programma

15:30 – 16:00 ontvangst bij Meco Metal met koffie en thee

16:00 – 16:30 Interview van Harry Seijkens / Jan van Hapert door Bruno Dursin / Frank Maatje: "Hoe heeft Meco Metal zich klaar gemaakt voor de onzekere toekomst"

16:30 – 17:00 Een fabriek efficiënt plannen doe je zo, grofplanning: Domien Driesen, fijnplanning: Remi Moonen

17:00 – 17:15 Pauze

17:15 – 17:45 Staal Pub quiz, onder leiding van quizmaster Bruno Dursin: "wie heeft er echt verstand van staal?"

17:45 – 18:45 Rondleiding door de fabriek 

18:45 – 20:00 Diner (aangeboden door Meco Metal en Liemar)

Aanmelden

De toegang is gratis voor alle bedrijfsleden en persoonlijke leden (ook student-leden) van Bouwen met Staal en leden van Infosteel. Voor niet-leden van Bouwen met Staal of Inforsteel brengen wij een bedrag van € 120,- (excl. btw) in rekening.

U heeft zich aangemeld, maar bent toch verhinderd? U kunt zich tot uiterlijk 25 november kosteloos afmelden. Daarna is Bouwen met Staal helaas genoodzaakt een bedrag van € 70,- (excl. BTW) in rekening te brengen.