Bouwen met Staal | Veelzijdig, flexibel, duurzaam Bouwen met Staal

Avondsessie ‘Smart Industry voor staalbouwers’ bij BCB Staalconstructie

Op donderdag 16 maart 2023 organiseert Bouwen met Staal in samenwerking met BCB een avondsessie over bij BCB Staalconstructie.

« terug naar Avondsessies

Avondsessie ‘Smart Industry voor staalbouwers’ bij BCB Staalconstructie

BCB Staalconstructie, Samenwerkende Nederlandse Staalbouw, Construsoft en ConstruSteel organiseren samen een boeiende en inspirerende avondsessie binnen het thema Smart Industry. Staalbouw- en metaalconstructiebedrijven worden steeds meer gedwongen om het productieproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten. Tijd voor een avondsessie met praktische handvatten voor staalbouw- en metaalconstructiebedrijven.

Datum

Donderdag 16 maart 2023

Duur

15.30 uur - 20.00 uur

Waar

Industrieweg 51
2651 BC Berkel en Rodenrijs

https://www.bcbstaalconstructie.nl/

Over BCB Staalconstructies

BCB Staalconstructie is sinds 1982 toeleverancier van producten van staal en maakt uiteenlopende staalconstructies voor bedrijfsruimtes, loodsen, speciale kassenbouw, maar ook trap- en hekwerken. Zij verzorgen het gehele traject: van engineering tot en met de montage in eigen beheer.

Smart Industry: een kans voor elke staalbouwer

Ondanks de noodzaak om faalkosten terug te dringen en de kwaliteit te verhogen, ligt de focus veelal op het vullen van de productieplanning. Maar, door te automatiseren en te digitaliseren ontstaat altijd concurrentievoordeel. Op korte termijn door kosten- en tijdbesparing, maar zeker ook op de lange termijn door verhoging van kwaliteit en continuïteit.

In een dynamische markt met fluctuerende staalprijzen, introductie van de wet Kwaliteitsborging, stikstofproblematiek en uitrol van het Bouwakkoord Staal (met doelstellingen die in 2030 gerealiseerd moeten zijn), liggen er kansen voor bedrijven die nú aanhaken. Maar, hoe pak je dat aan zonder het huidige proces helemaal om te gooien?

Tijdens de avondsessie delen Bouwen met Staal, BCB Staalconstructie, Samenwerkende Nederlandse Staalbouw, FME, ConstruSteel, Construsoft en het Innovatieplatform Staalbouw actuele ontwikkelingen, praktische voorbeelden en oplossingen rondom het centrale thema. Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met een interactieve paneldiscussie, waar panelleden hun visie over bepaalde stellingen geven en vragen uit het publiek beantwoorden. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een rondje te maken door de nieuwe fabriekshal.

Programma

15:30 uur  Ontvangst bij BCB Staalconstructie met koffie en thee

16:00 uur   Introductie

16:30 uur  Staalbouwen binnen Smart Industry

17:00 uur  Interactieve paneldiscussie

 • Interactieve paneldiscussie met stellingen en vragen uit de zaal
  • O.l.v. Frank Maatje                                   [Bouwen met Staal]
  • Bob Evers                                                 [Samenwerkende Nederlandse Staalbouw]
  • Gerik ten Berge                                        [Smart Makers Academy]
  • Marcel van Os                                          [BCB Staalconstructie]
  • nnb staalbouwbedrijf                                [Innovatieplatform Staalbouw]

17:30 uur  Afsluiting plenaire sessie

 • Korte samenvatting door de dagvoorzitter - Annamarie Hagoort [SNS]

17:45 uur  Rondleiding

18.30 uur  Hapje & drankje (aangeboden door Construsoft en ConstruSteel)

20:00 uur  Verwacht einde

Bestemd voor

Directeuren, hoofden bedrijfsbureau, inkopers, projectleiders, calculatoren, tekenaars, productieleiders en constructeurs van staalconstructiebedrijven. Daarnaast ook interessant voor constructeurs, aannemers, adviseurs en architecten.

Kenniseenheden

Geeft 2 kennispunten voor het constructeursregister.

Aanmelden

Voor deze avondsessie zijn maximaal 150 plekken beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich via Bouwen met Staal aanmelden. De aanmeldingen worden op volgorde van ontvangst verwerkt. De toegang is gratis voor alle bedrijfsleden en persoonlijke leden (ook student-leden) van Bouwen met Staal en leden van Infosteel. Voor niet-leden van Bouwen met Staal of Infosteel brengen wij een bedrag van € 120,- (excl. btw) in rekening. Heeft u zich aangemeld, maar bent u toch verhinderd? U kunt zich tot uiterlijk 13 maart 2023 kosteloos afmelden. Daarna is Bouwen met Staal helaas genoodzaakt een bedrag van € 70,- (excl. BTW) in rekening te brengen.